Skocz do zawartości

[opony] Lekkie opony do MTB

Shift

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Szukam w miare lekkich opon, moje aktualne ważą 780g więc jest to sporo.. Jeżdżę po 60% po asfalcie, 40% po terenie (jakieś górki, drogi, czasem krótkie odcinki w lesie). Da się znaleźć coś w cenie +/- 70 za sztukę, aby była szybka na asfalcie i dawała radę w piachu? Szerokość aktualnej opony to 1.95, taka też by mi najbardziej odpowiadała.

Pozdrawiam :)

Napisano

Zależy mi bardzo na małych oporach, żeby na asfalcie mogły również ładnie się rozpędzić, Michelin ze swoim bieżnikiem wygląda bardziej jak w teren :)

Napisano

masa/cena czyni cuda . jak nie to to może jakieś chińczyki lub kendy 1.75 . chińczyki kupowałem po 15 zł za sztuke . nie zdarzyło sie zebym kapcia złapał . tylko nie wiem jak masowo wychodziły , jak bede w piwnicy to zważe ile sztuka wychodzi wagowo 

Napisano

Ta opona nada się do szybszej jazdy na asfalcie? Jest dosyć szeroka, jednak pewnie nie to jest najważniejsze?

Napisano

Na asfalcie na RK 2.2 można kręcić średnie ponad 30km/h. Opona jest bardzo szybka na asfalcie i łatwym terenie. Im trudniejszy teren tym gorzej sobie radzi.

Napisano

RK 2.2 jak na razie wygląda na najlepszą propozycję, na takim balonie pewnie wybiera jakieś drobne kamyki itp. co do niskich oporów również bardzo zadowala :) Szkoda, że waga wynosi 600g, więc jak ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe propozycje to bardzo proszę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...