Lezza Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Cześć, co sądzicie o tym, aby prześwit pomiędzy oponą a amortyzatorem wynosił tylko 3mm? Wiadomo, że przy mega glinie i błocie, może się opona wtedy zaklinować, ale jak to się ma do normalnej jazdy? Co mi radzicie, zostawiać te 2.25 cala z prześwitem 3-4mm? W załączeniu fotka: Tylko niech się wypowiadają ludzie którzy jeżdzą w ten sposób, nie interesują mnie dywagacje ludzi nie mających o tym pojęcia. Amortyzator to FOX Float 32 26'' FIT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 zważywszy, że rara i tak ma niską średnicę darowałbym sobie albo to koło albo ten amor bo Cię to bardzo mocno ogranicza przy wszelakich zmianach opony potem.A 3-4 m dobre jest na miasto a nie w teren -po prostu. Bez zagłębiania się w dywagację - a piaseczek, a gęstość błotka taka i sraka, a włoski itd...(piszę to jak ożyszkodnik dużych i małych prześwitów w rowerze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezza Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Zrzuciłem powietrze z amora i dosłownie 0.5mm jest przerwy pomiędzy grzbietem opony a korkiem od amortyzatora. Chyba dam sobie spokój, zdecydowanie za duża jest ta opona dla mnie. Fotka po spuszczeniu powietrza w amorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Fotka po spuszczeniu powietrza w amorze I wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoltoma Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Jak by ci to pomogło to mogę spróbować zmierzyć wysokość takiej samej opony tylko 2,1 zalanej na mleczku? Oczywiście tez w rozmiarze 27,5 cala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Czy to na pewno masz amorek pod 27,5". Ostatnio klientowi montowałem Epicona pod 27,5 i założył sobie oponę 27,5 x 2,5 i jeszcze miał prześwit ok 2 cm przy dość mocnym ciśnieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 7 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 zalecane jest uważne czytanie... Tylko niech się wypowiadają ludzie którzy jeżdzą w ten sposób, nie interesują mnie dywagacje ludzi nie mających o tym pojęcia. Amortyzator to FOX Float 32 26'' FIT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Sorki, napisałem tylko z powodu lekkiego zdziwienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.