Skocz do zawartości

[licznik] Źle ustawiony licznik

MiszynImposybul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zauważyłem że w moim rowerku błędnie chodzi licznik (wracając z roboty porównałem z gościem z którym jechałem - jemu wychodziło 14km/h mi 7km/h - od początku coś mi nie grało z tą prędkością). Powiedział mi że może być licznik nie dostosowany do rozmiaru kół. Teraz moje pytanko jak to ustawić. Pogrzebałem trochę w tym liczniku i coś znalazłem. W miejscu w którym jest ODO(całkowita odległość) po naciśnięciu z tyłu licznika przycisku SET moim oczom ukazuje się takie coś:

http://zapodaj.net/d2c0d52fbba16.jpg.html

zmiana km na mile mnie nie obchodzi ale na dole już jest coś ciekawszego. Pierwszej litery nie mogę zmienić więc rozumiem że możę to być małe "c" więc coś już może być związane z kołem następną cyfrę da się tylko zmienić od 1 do 2 więc to na 100% musi być związane z kołem. Pozostałe 3 cyfry zmieniają się od 0 do 9. Jestem na 99% pewny że to tu trzeba zmienić ustawienia tylko teraz na jakie. Na dętce mam napisane 700x18/25c natomiast na samym kole jakiekolwiek cyfry to 622x15 (ale pewnie i tak sądzę że te cyfry jajo dadzą i pewnie jest jakiś inny sposób na ustawienie tego licznika) . Liczę na jakiekolwiek rady związane z tym.

Pozdrawiam 

• Mod Team
Napisano

Na forum tematy z ustawianiem licznika wałkowane są od zawsze i w większości pytanie brzmi - ile wpisać.

Poszukaj.

Przetocz koło po prostej np. od wentyla do wentyla i wpisz to co wyjdzie (w cm). Ot i cała filozofia.

Jak się nie pośpieszę z pisaniem to mod zamknie temat.

Jeżeli różnica wskazań była dwukrotna to ten drugi licznik też jest źle ustawiony.

Jeszcze nie pozamiatali? Pewnie modowie puścili grę mimo spalonego. ;)

A instrukcje czytałeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...