elcidx Napisano 10 Lipca 2014 Napisano 10 Lipca 2014 Szukam kół pod przełaj, wymagania to aby zmieściły się do 500 zł tak było by najlepiej, w wyjątkowych sytuacjach można zwiększyć limit.Były by pod hamulce tarczowe. Obecna waga to 100 kg, ale zanim złożę rower to spadnie ostatecznie w granicach 80 kg.Na początku i tak będę jeździł głównie po asfalcie. Nie zamierzam brać udziału u żadnych wyścigach ani katować roweru. Napęd będzie na 8 przełożeń z tyłu, hamulce jakie planuję założyć to Avid BB5 Road i użytkować je z tarczami 160/140 mm.Przód na 100 mm (Mosso M3) tył na 135 mm (Accent CX-One)Fajnie by było, gdyby obręcz była zdolna przyjąć oponę 28 mm w razie potrzeby, normalnie była by 35 mm.Napisałem do sklepów i jak na razie dostałem propozycję za 550 zł:Obręcz DT Swiss 535Disc 28" czarneSzprychy DT Swiss Competition czarneNyple DT Swiss prolock czerwone aluPiasty DT Swiss 370 czerwone disc 6 śrub Co o niej myślicie? Wagowo chyba wyjdzie ponad 2200? Cociaż koła dosyć pancerne, gdzieś mi się rzuciło w oczy, że do 130 kg udźwigu.A może jakieś inne ciekawe propozycje? Mavic Crossride a może nie warto do takiego użytku i lepiej zaoszczędzić i kupić MT15?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.