Stasin Napisano 10 Lipca 2014 Napisano 10 Lipca 2014 WitamChcę za jakiś czas założyć sobie hamulce tarczowe...Lecz moje piasty nie są przystosowane...Chciałbym je zmienić...I tu nasuwa się pytanie:-Przeplatanie czy kupna nowych???-Jak przeplatanie to całych piast czy tylko korpusów???I największe, najtrudniejsze nie do ogarnięcia dla mnie...-Jaką piastę dopasować żebym nie musiał zmieniać szprych, czyli jak dobrać korpus???Dodam że koła mają przejechane max 1000km...Nie są wyrobione itp.Mam taki zestaw...Obręcze: bontrager caminoPiasta przód: fm31Piasta tył: fh-rm30Więc co ja mam zrobić w tej sytuacji i co będzie najbardziej optymalne finansowo...?Jeśli ktoś się orientuje w temacie to prosiłbym o wycenę tych moich kółeczek. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź!!!
Mod Team sznib Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Napisano 11 Lipca 2014 -Jak przeplatanie to całych piast czy tylko korpusów??? co??? -Jaką piastę dopasować żebym nie musiał zmieniać szprych, piasta musi mieć taką samą wysokość kołnierza. Te piasty które masz mają niskie kołnierze (53,9mm), podczas gdy większość popularnych piast pod tarcze ma kołnierz wyższy, także nie obejdzie się bez wymiany szprych. Także w sumie lepiej będzie pomyśleć nad nowymi kołami.
beardman Napisano 11 Lipca 2014 Napisano 11 Lipca 2014 Wymiana "korpusów" piast jest raczej nierealna z prostej przyczyny. Producenci nie robią ze sobą kompatybilnych modeli. Może przy drogich piastach ale na pewno nie w tańszych modelach. Wg mnie najlepiej sprzedać koła (zwłaszcza jak są w dobrym stanie), dołożyć i kupić nowe. Wybór chociażby na allegro jest spory. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.