wet Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam, chcę kupić jakieś hydrauliki zapewe shimanowskie deore lub wyżej pod tarcze 160mm ale bez tarcz (same zaciski i klamki) ale nie mam zbyt dużego budżetu - 350zł na tył i przód. Mam wagę prawie 70kg ale mogę przytyć do max 85kg, hamulce mają trochę służyć czyli nie mają się rozpaść po 10000km. Jeżdżę dużo po asfalcie i troche mniej po lesie. Avidów nie chcę bo słyszałem że po 2 latach pęka jakaś uszczelka czy jakiś zbiorniczek i trzeba naprawiać a naprawa tyle co nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 http://allegro.pl/hamulce-hydrauliczne-deore-br-m596-metal-nowe-i4411552108.html Idealnie 350 PLN, chyba w tej cenie nic lepszego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wet Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 A jak z siłą hamowania i niezawodnością, ujdzie czy opłaca się troche dołożyć i coś lepszego zakupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 z siłą hamowania i niezawodnością, ujdzie a nawet całkiem owszem. Na początek i w tej cenie bardzo dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 @@wet, Kupując modele z niskiej półki nikt Ci nie zagwarantuje, że nic się nie stanie. Ja mam od 3 lat BR-M445, bezproblemowe, mimo że znane są historie z uszczelkami. Do 350 PLN nie kupisz dobrych hamulców, chyba że używki, ale z nimi to loteria, bo nie wiadomo jak były eksploatowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Do 350 PLN nie kupisz dobrych hamulców, A kto powiedział że 596 to złe hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 A i owszem. Są aukcje typu: http://allegro.pl/hamulce-hydrauliczne-deore-br-m596-metal-tarcze-i4395412741.html Tylko że w aukcji napisane jest hamulce są nowe, ale w opisie stoi, że udzielana jest tylko gwarancja rozruchowa... Więc o co kaman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Więc o co kaman? Zdjęte z nowego roweru pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Sprzedawca deklaruje, że nie pochodzą z demontażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waxx Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 m615http://www.bikestacja.pl/pl/hamulce-shimano-deore-br-m615.htmlMam, używam na żywicznych klockach i jestem mega zadowolony. Moja waga 110kg i nie mam problemów z zablokowaniem tylnego koła- od razu łapie. Przedni też działa wyśmienicie, również na tarczach 160mm. Od kupna przejechane ledwie 600km, ale nic się nie zapowiada, żeby było gorzej. Przy szybkim zjeździe z górki też nie ma problemu z zatrzymaniem się. I cóż, pisanie, że za 350 nie dostanie się dobrych do jazdy po asfalcie/delikatnym lasku to na przykładzie m615 lekkie nieporozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wet Napisano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Ja nie jestem bardzo wymagający jesli chodzi o hamulce dlatego szukam czegoś w dobrym stosunku cena/jakość i raczej budżetowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Cena w BS jest bardzo dobra. Ja bym brał. Tylko zamów za pobraniem, bo na temat BS krążą różne opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 W Virtualbike raptem złotówkę więcej za komplet, a sklep bardzo solidny, polecam: http://virtualbike.pl/pl/c/Zestawy-tarczowe/29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wet Napisano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Już jestem zdewcydowany na te deorki co polecil Waxx ale na razie zbieram kase bo kupiłem oponki i nową ramę temat uważam za zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.