Skocz do zawartości

[hamulce] które lepsze do mojej wagi?

wet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę kupić jakieś hydrauliki zapewe shimanowskie deore lub wyżej pod tarcze 160mm ale bez tarcz (same zaciski i klamki) ale nie mam zbyt dużego budżetu - 350zł na tył i przód. Mam wagę prawie 70kg ale mogę przytyć do max 85kg, hamulce mają trochę służyć czyli nie mają się rozpaść po 10000km. Jeżdżę dużo po asfalcie i troche mniej po lesie. Avidów nie chcę bo słyszałem że po 2 latach pęka jakaś uszczelka czy jakiś zbiorniczek i trzeba naprawiać a naprawa tyle co nowe.

@@wet, Kupując modele z niskiej półki nikt Ci nie zagwarantuje, że nic się nie stanie. Ja mam od 3 lat BR-M445, bezproblemowe, mimo że znane są historie z uszczelkami. Do 350 PLN nie kupisz dobrych hamulców, chyba że używki, ale z nimi to loteria, bo nie wiadomo jak były eksploatowane.

m615
http://www.bikestacja.pl/pl/hamulce-shimano-deore-br-m615.html
Mam, używam na żywicznych klockach i jestem mega zadowolony. Moja waga 110kg i nie mam problemów z zablokowaniem tylnego koła- od razu łapie. Przedni też działa wyśmienicie, również na tarczach 160mm. Od kupna przejechane ledwie 600km, ale nic się nie zapowiada, żeby było gorzej. Przy szybkim zjeździe z górki też nie ma problemu z zatrzymaniem się. I cóż, pisanie, że za 350 nie dostanie się dobrych do jazdy po asfalcie/delikatnym lasku to na przykładzie m615 lekkie nieporozumienie.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...