KartofeL Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Nazwa: B'Twin Triban 500 (2014) Data dodania: 16 maj 2014 - 20:00 Nie podano Zobacz rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Górskie spd do szosy, to tak jak by do garnituru założyć Garmonty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Dobra, dobra, jak bym miał hajs to bym lepszy rower kupił. A teraz jak odłożę kasę to kupię M540, albo M520 (bez klatki żeby były) zobaczę jeszcze ile odłożę, bo na razie zmieniam między rowerami Na razie nie mam żeby kupić drugi komplet pedały + buty, a system MTB nadaje się w miarę do szosy, jest trochę cięższy, ale za to można w butach kawałek przejść jednak no i dwustronne wpinanie to zaleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 W pedalach mtb jak najbardziej mozna jezdzic na szosie, jednak trzeba mieć na uwadze, że taki but jest dużo słabiej trzymany, niż typowy but szosowy, a wiec niekiedy nieoczekiwane wypiecie moze sie zdarzyc. A co do pedałów szosowych - jednostronność wpinania wcale nie jest wadą. Ps. Daj znac jak sprawuje sie rower, tez mam na oku tego tribana. Jaki rozmiar wybrales do jakiego wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Na razie zrobiłem nim jakieś 74 km, ale jestem z niego bardzo zadowolony. Porównania nie mam żadnego do innych rowerów szosowych bo na innych nawet nie siedziałem (tylko Triban 300 przez 10 minut). Wszystko chodzi jak marzenie, tylko musiałem wyregulować przerzutkę z przodu i dokręcić przedni hamulec. Ma dołączony dzwonek i lampki - policja się nie przyczepi. Owijka jest moim zdaniem kiepska, ale na pierwsze 2 tyś km wystarczy. Siodełko wiadomo, że nie rewelacja, ale nie jest tragiczne. Klamkomanetki fajnie działają, przerzutki bezproblemowo chodzą - nic tylko jeździć. W tej cenie nic lepszego nowego nie dostaniesz. Można dać 2700 za trochę lepszy i sprowadzany z za granicy, ale raz że więcej kosztuje, dwa, że trzeba czekać, a trzy nie wszyscy lubią jeszcze sprowadzać takie rzeczy. Dla mnie przeważyły cena, stosunek cena/jakość, dożywotnia gwarancja na ramę klamkomanetki (w ogóle osprzęt Sora). suport jest typu Hollowtech II więc też najnowszy standard. Sam nie jedzie, ale zdecydowanie lżej niż MTB. Jakoś tak przyjemniej po szosie się jedzie. Większa prędkość, więcej się dzieje, dalej można zajechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
KartofeL
Nazwa: B'Twin Triban 500 (2014)
Data dodania: 16 maj 2014 - 20:00
Nie podano
Zobacz rower
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.