wojtek701 Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam!Chcę sobie kupic koła jakieś na dobrych obręczach do 280zł i zeby tylna piasta byla na 8 rzedową kastę! Jeżdże po lesie zjazdy pojadzy itp.Czekam na wasze propozycje! Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Jeśli te koła mają być z oponami i dętkami, to czarno to widzę... Natomaist jeśli chodzi o "gołe" koła, to lekko przekraczając 280 zł, wymyśliłem coś takiego, opierając się na cenach u Arnika :arrow: http://arnik.freshsite.pl/ Piasta przednia: Sh Alivio 32 otwory, srebrna - 28 zł Piasta tylna: Sh Alivio 32 otwory, srebrna - 63 zł Obręcze: Alexrims ACE 18 32 otwory, czarne - 2 x 64 zł Szprychy: DT Champion srebrne, z nyplami - 64 x 1,20 zł Ogólnie wychodzi 295,80 zł. Za czarny kolor piast i szprych trzeba by dopłacić 62,20 zł. Wygląda to dużo lepiej, ale w tym przypadku, IMO nie warto. U arnika istnieje możliwość negocjacji cen. Na allegro znajdziesz te komponenty taniej. Np. Obręcze ACE 18, kosztowały by 2 x 49 zł + 6 zł kosztów przesyłki. Pozostaje jeszcze kwestia zaplatania... Sam jeżdże na podobnym zestwie i sprawuje się naprawdę świetnie, dlatego polecam właśnie te piasty i obręcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Jak ci będą zaplatać, to do takiej jazdy wystraczą szprychy za ok. 1PLN/sztuka. Same komponenty w w/w kołach są niezłe - do tego się nie przyczepię - tylko, że zaplatanie dwóch kół to w sumie ok. 40 zeta - więc wychodzi razem prawie 316. Ale to są już KOŁA a nie wyroby kołopodobne - może bez rewelacji, ale już nie jakieś padło czy gotowe zestawy z obręczą Rigida czy coś i piastami no-name. Ale za tę kasę i tak nie będzie łatwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek701 Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Przy takim przedziale cenowym zaplanatnie i skladanie koł od podstaw wydaje mi sie bez sensu(dętki i opoby nie wchodzą w gre) .Może macie mi do zaproponowania jakies gotowe zestawy kół?Ja znalazle takie cos http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=557 wydaja mi sie calkiem niezle a co wy o nich myslicie? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Czy ja wiem... ta zmniejszona ilość szprych owszem, ma sens, ale raczej przy droższych sprzętach - ja bym się bał o sztywność całego układu. Ale za tę cenę... jest to raczej sensowna propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 sam jeżdżę od ponad roku na kołach na 28 szprychach i polecam, nie ma większej różnicy w sztywności, a nie oszczędzam ich, raz wyrwało mi nypel z obręczy tylko i została dziura ale troche przyszarżowałem a obręcz delikatniutka była (mavic x517) ja bym brał komplet taki za taką cenę, w sumie też lekkie kółeczka i dobre obręcze. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.