Skocz do zawartości

[koła]Koła do MTB do 280zł

wojtek701

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli te koła mają być z oponami i dętkami, to czarno to widzę... Natomaist jeśli chodzi o "gołe" koła, to lekko przekraczając 280 zł, wymyśliłem coś takiego, opierając się na cenach u Arnika :arrow: http://arnik.freshsite.pl/

Piasta przednia: Sh Alivio 32 otwory, srebrna - 28 zł

Piasta tylna: Sh Alivio 32 otwory, srebrna - 63 zł

Obręcze: Alexrims ACE 18 32 otwory, czarne - 2 x 64 zł

Szprychy: DT Champion srebrne, z nyplami - 64 x 1,20 zł

Ogólnie wychodzi 295,80 zł. Za czarny kolor piast i szprych trzeba by dopłacić 62,20 zł. Wygląda to dużo lepiej, ale w tym przypadku, IMO nie warto. U arnika istnieje możliwość negocjacji cen. Na allegro znajdziesz te komponenty taniej. Np. Obręcze ACE 18, kosztowały by 2 x 49 zł + 6 zł kosztów przesyłki.

Pozostaje jeszcze kwestia zaplatania...

Sam jeżdże na podobnym zestwie i sprawuje się naprawdę świetnie, dlatego polecam właśnie te piasty i obręcze :)

Jak ci będą zaplatać, to do takiej jazdy wystraczą szprychy za ok. 1PLN/sztuka.

Same komponenty w w/w kołach są niezłe - do tego się nie przyczepię - tylko, że zaplatanie dwóch kół to w sumie ok. 40 zeta - więc wychodzi razem prawie 316. Ale to są już KOŁA a nie wyroby kołopodobne - może bez rewelacji, ale już nie jakieś padło czy gotowe zestawy z obręczą Rigida czy coś i piastami no-name.

Ale za tę kasę i tak nie będzie łatwo...

Przy takim przedziale cenowym zaplanatnie i skladanie koł od podstaw wydaje mi sie bez sensu(dętki i opoby nie wchodzą w gre) .Może macie mi do zaproponowania jakies gotowe zestawy kół?Ja znalazle takie cos

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=557 wydaja mi sie calkiem niezle a co wy o nich myslicie?

Dzięki!

sam jeżdżę od ponad roku na kołach na 28 szprychach i polecam, nie ma większej różnicy w sztywności, a nie oszczędzam ich, raz wyrwało mi nypel z obręczy tylko i została dziura :P ale troche przyszarżowałem a obręcz delikatniutka była (mavic x517)

ja bym brał komplet taki za taką cenę, w sumie też lekkie kółeczka :) i dobre obręcze.

pozdro!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...