Torettos Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) Witam wszystkich, Mam pytanie odnśnie hamulców hamulców Shimano Deore BR M615, a bardziej o adaptery. Posiadam tarcze 203 (przód) i 180 (tył) - pytanie jest takie: Czy adaptery Shimano PM/PM 203mm SM-MA-F203P/P (przód) i Shimano IS/PM 180MM SM-MA-R180 P/S (tył) będą pasować? Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 10 Lipca 2014 przez safian ort.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Jeśli masz w amorze mocowanie PM, a w ramie IS to adaptery jak najbardziej będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torettos Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 W opisie amortyzatora mam ,,amortyzator tylko i wyłącznie pod hamulec tarczowy ze standardowym mocowaniem IS" więc chyba nie styknie co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Jak napiszesz jaki to widelec będzie szybciej i prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torettos Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Rock Shox Argyle 409 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (edytowane) Taki będzie odpowiedni do widelca : http://rowerowy.com/sklep/czesci/adaptery/is_post_mount/prod/shimano_sam_ma_f203 A taki na tył : http://rowerowy.com/sklep/czesci/adaptery/is_post_mount/prod/shimano_ksmmar180psa Edytowane 11 Lipca 2014 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torettos Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Czyli muszę dokupić adapter na przód Dzięki za pomoc - można zamknąć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Argyle to chyba jedyny widelec RSa który nadal ma IS, na stronie o tym nie piszą ale jest to IS 180mm. W takim wypadku sie zastanawiam czy ten podany przez Ruleza jest odpowiedni ... nie wiem czy to robi różnice czy taki adapter zakłada się do widelca z IS160 czy IS180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torettos Napisano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 (edytowane) Adapter jest kupowany też pod tarcze, a skoro tarcze mam 203? Dorwałem faceta w mieście gdzie mieszkam i pisałem z nim - twierdzi, że ten adapter podany przez Ruleza jest dobry Edytowane 12 Lipca 2014 przez Torettos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Jeśli widelec robiony jest standardowo pod IS180, to wtedy mając tarczę 203mm chyba zakładało się adapter właśnie pod tarczę 180 a nie 203, ale nie dam sobie ręki uciąć Wydaje mi się, że znajomy miał właśnie z tym problem w jakimś widelcu, ale to jest informacja do potwierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torettos Napisano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 A dałoby rade go spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 zakładało się adapter właśnie pod tarczę 180 a nie 203, Tak by właśnie to wyglądało. Ale nie wiem czy podany przez ruleza to od 160 czy od 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Adapter Front 203mm to to samo co Rear 180mm więc można też kupić jeden(tylny np) i zmierzyć, czy spasuje na przodzie też a kolejny dokupić później albo taki sam albo inny. W każdym sklepie rowerowym powinni mieć adaptery. Jak po założeniu hamulec nie będzie łapał tarczy bo będzie za daleko to, znaczy, że trzeba kupić pod 180F/160R, a jak będzie pasować to drugi 203F/180R. Nie mam teraz z nim zbytnio kontaktu, spróbuję się jakoś zgadać albo dowiedzieć się w inny sposób, dam znać jeszcze jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi