Skocz do zawartości

[hamulce] Pękła sprężynka, trzeba wymienić szczęki - Pomocy !

Wilku89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zrób se ze szprychy rowerowej taką sprezynke.

A jak chcesz sie pobawić w LB/WW to z tytanowej sprzychy,ale wtedy koszt ok 14-15zł jednej szprychy. Z jednej szprychy zrobisz 2 sprezyny.

Napisano

Nie no co ty dayus, zamontuje tą deorke lx, a ten tektro sprzedam na allegro [dam rade jesli ktos bedzie chcial sprezynke [bo chce hampla a tu sprezynki nie ma hehe :)], zeby ze szprychy sobie zrobic :)]

• Mod Team
Napisano

Wilku przecież rower masz dopiero kilka tygodni i skoro pękła sprężyna od hamulca to jest to niezgodność towaru z umowa i obowiązkiem sprzedawcy/producenta jest wymiana uszkodzonego elementu. Nie spiesz się tak z kupowaniem jak coś się zepsuje. W końcu masz nowy rower i gwarancję <_<

Napisano

Tak, ale rower kupiony na necie. Znowu mam problem z napedem. Kurde na srodkowej tarczy z przodu iobojetnie jakim przelozeniu z tylu mi lancuch wydaje taki odglos jakby ocieral o szyne prowadincy przerzutki przód, popatrzylem od spodu, i jak krecilem korba, stuki byly, a lanuch sie nie stykał z prowadnica z obu stron. Co jest? Przerzutka tył do wymiany, czy jakis lancuch zwalony ? <_<

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Napisano

Witam ;)

Mam ten sam problem wiec odświeżę temat...

Pękła mi spręzynka w v-braku, ale dorobilem taką ze szprychy no ale ona jest za słaba już i się wyrobiła.

No i tu się pojawia moje pytanie: Czy sprężyka wygięta z dobrej szprychy (np. DT za 2 zeta) będzie działać jak oryginał czy niczym nie będzie się różnić od zwykłej wygietej szprychy?

No ale gdyby konieczna byłaby wymiana hamulca: Czy warto wymieniać hamulce tektro 834al czy jakoś tak na jakies shimano deore?

Napisano

Szprycha i sprezyna w V-ce to zupelnie inny stop. Pierwszy ma byc mocny na rozciaganie, a drugi musi byc sprezysty. Ale jak mowisz ze dzialalo to szacun w ogole za pomyslowosc mcguyvera :P:).

Raczej na pewno szprycha za 2zl nie bedzie spelniac tej roli jak sprezyna.

Jak Ci mega szkoda kasy to mozesz zawsze poszukac na zlomowiskach :)

Napisano
Witam :)

Mam ten sam problem wiec odświeżę temat...

stary ale temat odkopałeś.. a jak się uśmiałem...

co do Twojej szprychy to jesteś mega.

poszukaj po serwisach na pewno mają jakieś stare szczęki to Ci podarują taka sprężynę. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...