dayus Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Zrób se ze szprychy rowerowej taką sprezynke. A jak chcesz sie pobawić w LB/WW to z tytanowej sprzychy,ale wtedy koszt ok 14-15zł jednej szprychy. Z jednej szprychy zrobisz 2 sprezyny.
Wilku89 Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Napisano 30 Czerwca 2006 Nie no co ty dayus, zamontuje tą deorke lx, a ten tektro sprzedam na allegro [dam rade jesli ktos bedzie chcial sprezynke [bo chce hampla a tu sprezynki nie ma hehe ], zeby ze szprychy sobie zrobic ]
Mod Team Odi Napisano 1 Lipca 2006 Mod Team Napisano 1 Lipca 2006 Wilku przecież rower masz dopiero kilka tygodni i skoro pękła sprężyna od hamulca to jest to niezgodność towaru z umowa i obowiązkiem sprzedawcy/producenta jest wymiana uszkodzonego elementu. Nie spiesz się tak z kupowaniem jak coś się zepsuje. W końcu masz nowy rower i gwarancję
Wilku89 Napisano 1 Lipca 2006 Autor Napisano 1 Lipca 2006 Tak, ale rower kupiony na necie. Znowu mam problem z napedem. Kurde na srodkowej tarczy z przodu iobojetnie jakim przelozeniu z tylu mi lancuch wydaje taki odglos jakby ocieral o szyne prowadincy przerzutki przód, popatrzylem od spodu, i jak krecilem korba, stuki byly, a lanuch sie nie stykał z prowadnica z obu stron. Co jest? Przerzutka tył do wymiany, czy jakis lancuch zwalony ?
Fridrich Napisano 10 Sierpnia 2006 Napisano 10 Sierpnia 2006 Ja tez ma podobny problem jak kolega wyżej
Arek1094 Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 Witam Mam ten sam problem wiec odświeżę temat... Pękła mi spręzynka w v-braku, ale dorobilem taką ze szprychy no ale ona jest za słaba już i się wyrobiła. No i tu się pojawia moje pytanie: Czy sprężyka wygięta z dobrej szprychy (np. DT za 2 zeta) będzie działać jak oryginał czy niczym nie będzie się różnić od zwykłej wygietej szprychy? No ale gdyby konieczna byłaby wymiana hamulca: Czy warto wymieniać hamulce tektro 834al czy jakoś tak na jakies shimano deore?
Cybula Napisano 14 Grudnia 2008 Napisano 14 Grudnia 2008 Szprycha i sprezyna w V-ce to zupelnie inny stop. Pierwszy ma byc mocny na rozciaganie, a drugi musi byc sprezysty. Ale jak mowisz ze dzialalo to szacun w ogole za pomyslowosc mcguyvera . Raczej na pewno szprycha za 2zl nie bedzie spelniac tej roli jak sprezyna. Jak Ci mega szkoda kasy to mozesz zawsze poszukac na zlomowiskach
omen Napisano 15 Grudnia 2008 Napisano 15 Grudnia 2008 Witam Mam ten sam problem wiec odświeżę temat... stary ale temat odkopałeś.. a jak się uśmiałem... co do Twojej szprychy to jesteś mega. poszukaj po serwisach na pewno mają jakieś stare szczęki to Ci podarują taka sprężynę.
Arek1094 Napisano 16 Grudnia 2008 Napisano 16 Grudnia 2008 bardzo śmieszne a szprycha owszem działała wystarczyło trochę podregulować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.