TumekPL Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam, Kupiłem nowy amortyzator SR Suntour NEX - jeden z najtańszych modeli pod koła 28". Stary amortyzator już nie nadawał się do jazdy - przetrwał kilka lat. Zamontowałem wszystko dokładnie jak w poprzednim amortyzatorze, lecz niestety lekko się rusza w ramie do przodu i do tyłu. Stery to Pro RS-11. Robiłem to pierwszy raz, stąd moje pytanie, co mogłem źle zrobić? Pozdrawiam Tomasz Furca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Za długa sterówka i kapsel nie dociska sterów. Albo stery źle założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TumekPL Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Sterówka jest przycięta minimalnie mocniej jak od starego amorka. A stery źle założone tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 dokręciłeś najpierw kapsel , a potem dopiero mostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TumekPL Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 naciętą podkładkę wstawiłeś bezpośrednio pod mostkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 mostek musi wystawac kilka mm poza sterowkę zeby kapsel dobrze dociskal,najpierw skrecasz gorną srubą stery a potem przykrecasz mostek dopiero,mogłeś też źle złozyc stery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Sterówka jest przycięta minimalnie mocniej jak od starego amorka. Minimalnie to ile? Jak kapsel opiera się o rurę a nie o mostek to nie usuniesz luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TumekPL Napisano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Przepraszam za tak długi czas odpowiedzi, ale nie miałem możliwości wypowiedzi na forum. Oczywiście mój błąd - za długa rura sterowa. Po docięciu rury wszystko działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi