qb41 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Witam Zakupiłem ostatnio nowe hample M596 + kupiłem nowe tarcze SLX MT67 i wszystko byłoby spoko ale one nie hamują, tył jeszcze zablokuje ale przód się ślizga masakrycznie. Rozumiem, że musi się to wszystko dotrzeć ale moje wcześniejsze M445 lepiej hamowały. Kupel ma takie hamulce i hamują jak żyleta. Klocki w zaciskach są metaliczne, tarcze czyściutkie. Ile takie docieranie może trwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 A ile juz zrobilem kilometrow na tym zestawie? Jedz na jakas srednia gorke, kilka razy daj w palnik, szybciej sie dotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Klocki w zaciskach są metaliczne, tarcze czyściutkie. Jesteś pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Same hamulce mają może 70-80 km ale tarcze założyłem wczoraj. Szczerze spodziewałem się czegoś lepszego od wcześniejszych już na samym początku. Zrobię tak jak piszesz pojadę na jakiś zjazd i spróbuję zagrzać je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Jesli jestes pewny ze klocki i tarcza sa czysciutkie to tylko zjazd, kilka ostrych hamowan, i powinno byc dobrze Tylko daj troche w klamke, na ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 spróbuję zagrzać je. Nie o zagrzanie chodzi ale o dotarcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ale żeby się dotarły to zagrzać się jednak muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Jedno jest skutkiem drugiego Ogolnie chodzi o dotarcie, a co za tym idzie grzanie tarczy i plynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Jesli jestes pewny ze klocki i tarcza sa czysciutkie to tylko zjazd, kilka ostrych hamowan, i powinno byc dobrze Tylko daj troche w klamke, na ostro W żadnym razie! Zjazd, owszem, ale taki gdzie się DUŻO hamuje, czyli jedzie z wciśniętymi klamkami. Kilka ostrych hamowań przy niedotartych hasmulcach i bardzo prawdopodobne że klocki się zeszklą i lipa będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Klocki metaliczne sie zeszkla? Chyba nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Tak dokładnie , to klocki metaliczne się szklą . Żywice trudniej zeszklić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Fakt, zwracam honor Panowie, cos mi sie pomylilo. Ale zeby je zeszklic to trzeba je naprawde ostro potraktowac, nie byle gorka i kilka ostrzejszych hamowan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi