Skocz do zawartości

[Rower] Czy rower jest kradziony?

dawid12759

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, niedawno byłem na giełdzie i kupiłem rower Ktm w okazyjnej cenie. Jego stan był idealny żadnych rys itp. Zapłaciłem za niego zaledwie 200 zł a takie ''chodzą'' od 350 do 600zł. Wczoraj byłem u znajomego pochwalić się nowym nabytkiem. Wszystko posprawdzał i powiedział że rower może być kradziony bo nie ma numerów ramy.

Czy rower jest kradziony?

Czy może w rowerach Ktm numery są gdzie indziej niż przy korbie?

Jeżeli jest kradziony to co mam zrobić?

Napisano

Nr może być na spodzie mufy suportu, lub np na naklejce naklejonej na ramie pod suportem lub na dolnej rurze. Jeśli nie ma numerów tłoczonych to znaczy że rama musiałaby być przemalowywana - pytanie na ile wtedy sensowne byłoby oferowanie roweru za te pieniądze - szczególnie jeśli malowanie naśladowałoby fabryczne.

Napisano

Nr może być na spodzie mufy suportu, lub np na naklejce naklejonej na ramie pod suportem lub na dolnej rurze.

Jeśli to jakiś starszy rower, to także na główce, rurze podsiodłowej, tylnych widełkach czy tylnym haku.

• Mod Team
Napisano

Trochę po ptokach bo albo jeździsz ze strachem że niebiescy na ulicy skują ciebie a rower zabiorą albo nie jeździsz i żałujesz wydatku.

Takie rzeczy trzeba sprawdzać na gorąco przy sprzedawcy.

Dla spokoju sumienia można u niebieskich sprawdzić czy nie ma zgłoszenia o kradzieży, tym samym masz blachę na dupę jakby co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...