Ravenus Napisano 9 Lipca 2014 Napisano 9 Lipca 2014 Witam, Szukam pomocy ponieważ mam problem z doborem widelca do ramy Accent Nordkapp. Czytałem że ta rama jest przeznaczona pod amortyzatory, jednak na moje potrzeby idelanym bedzie widelec stalowy lub karbonowy. Czy możecie mi doradzić jaki sprzęt dobrać? Pozdrawiam, Michał
jogi109 Napisano 9 Lipca 2014 Napisano 9 Lipca 2014 Musisz zmierzyc (lub znaleźć kogoś kto ma i Ci zmierzy) odległość od osi do początku biezni sterów, i taki też widelec szukać. Ja mam 485mm karbonowy, powiedzmy że na sprzedaż.
panSocjolog Napisano 9 Lipca 2014 Napisano 9 Lipca 2014 A wiesz pod jaki konkretnie skok jest przeznaczona rama? Planujesz fałki czy tarcze?
desorden Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 I jak, wybrałeś coś? Też przymierzam się do kupna widelca do tej ramy. Na początku myślałem o amorze, ale kiepski jest wybór w miarę rozsądnej cenie, więc szukam jakiegoś 'sztywniaka' (pod v-ki).
thomasz Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Hej, Jeżeli to rama do crossa, to miałbym coś co mogłoby was zainteresować - RST M7: tak prezentuje się na moim (byłym) rowerze jeżeli zainteresowani, to szczegóły na priv
desorden Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 @thomasz, ja jednak decyduję się na sztywny widelec. Sorry, że podczepiam się pod ten temat... jaką powinien mieć długość widelec w Accent Nordkapp żeby nie 'skrzywdzić' geometrii? Polecacie jakiś konkretny model?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.