Beder Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 WItam, Natknąłem się na ciekawe propozycje tras rowerowych w Wawrze: http://rower.wawer.warszawa.pl/ Jeżeli ktoś był i jeździł tymi trasami - proszę o opinie pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meping Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Skubałem te trasy po kawałku niemal każdą. W całości to ciężko, bo z Twojego linka po raz pierwszy dowiedziałem się, gdzie prowadzą - gmina chyba starała się utrzymywać to w tajemnicy :-D. Trasy ciekawe, godne polecenia, opisy adekwatne do stopnia trudności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beder Napisano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Cieszę się, że link mógł się przydać. Czy masz do polecenia jakieś fajne przejazdy w okolicach Warszawy ? Jeżdżę rekreacyjnie na treku nie na mtb. Pozdrawiam, Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meping Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Najwięcej jeździmy w w okolicach Wawra. Prócz czarnego szlaku mtb trakingiem w zasadzie można się przymierzać do wszystkich pozostałych. Mając przyzwoitą nawigację (np. Kamap i mapa Południowo wschodnie okolice Warszawy, albo południowe okolice Warszawy, czy jakoś tak) zawsze można przeskoczyć na łatwiejszy szlak. Warto planować trasę na zasadzie: jedziemy w kierunku Otwocka rowerem, wracamy SKM. UWAGA! Coś słyszałem o remoncie linii SKM na Otwock - w najbliższym czasie ma kończyć bieg na stacji Wawer, czy Międzylesie, ale nie wiem, czy dotyczy to również weekendów. Właściwie w ciemno mogę polecić wszystkie szlaki piesze i inne w lasach pomiędzy Celestynowem i Otwockiem. Tam nawet na maraton polecają opony semi-slick. Polecam przejazd z Otwocka do Czerska, zespół pałacowy w Otwocku Wielkim. Fajna jest trasa Wałem Zawadowskim w kierunku Konstancina - można tamtędy jechać do Powsina, i wrócić Powsińską. A przede wszystkim polecam mapę i odrobinę inicjatywy ;-). Do pomocy wcześniej google Earth, Panoramio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beder Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 @meping Dziękuję za informacje. Ja na razie tesotwałem czerwoną trasę rowerową w Wawrze i było ok. Korzystając z pogody wybiorę się jeszcze w te tereny. Ostatnio przejeżdżałem z Celestynowa samochodem i rzeczywiście dużo świetnych terenów na trekking. Mam nadzieję wypróbować wkrótce. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za opisy. Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.