Wilczekk Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Witajcie , ogolnie powoli zadstanawiam sie nad zmiana Cuba na coś innego i znalazłem : https://plus.google.com/photos/105614598385765314482/albums/5946886568554882177/5946887233049524370?banner=pwa&pid=5946887233049524370&oid=105614598385765314482 to i sie zakochałem, słuchajcie gdzie dostałbym taką rame, albo inaczej ile ona też kosztuje jezeli macie jakies propozycje to dawajcie , bo przydaoby sie powoli zrobic swoj rower marzen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit185 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 O ile dobrze pamiętam ta rama to chińczyk - a sam rower należy do kogoś z forum. Kupując rame z Chin jest obecnie bardzo duże prawdopodobieństwo że dowalą cło antydampingowe - przez co koszt ramy będzie spory - także sprowadzanie ramy z Chin nie jest już tak atrakcyjne jak kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Zerknij na alliexpres.com jest tam tego mnóstwo, ta rama to bardzo popularny "chińczyk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczekk Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Dobra dobra rozumiem ale teraz... Chinskie , w sensie jakośćwykonania jaka jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Jest na forum temat o zakupach z chin itp. poczytaj tam piszą o cle chyba rzadko sie zdarza zeby dowalili cło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 8 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Wilczekk - a weź ty się człowieku przyłóż do poprawnej polszczyzny bo dostaniesz prewencyjnie po uszach! temat poprawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczekk Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 hahaha Wiem ale nie potrafiłem niestety poprawić mojego błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/165433-rama-fm056-carbon-29er/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 I wszystko jasne... Marzenie prysło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczekk Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) Ogolnie sam nie wiem co mam o tym myśleć... Podoba mi się ta rama ale... no właśnie chyba najlepiej na tej ramie nie jeździć a jak jeździć to po asfalcie bo w terenie się złamie Edytowane 9 Lipca 2014 przez Wilczekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 W jakimś czasopiśmie widziałem jak każdą ramę carbonową prześwietlają w poszukiwaniu czy wszystko jest ok Artykół dotyczył bodajże canyona Sama maszyna kosztowała set tysysięcy złotych W ramach chińskich tego nie uśiwadczysz Jeżeli szykasz taniego carbounu i cube ci ppasuje to polecam rower cube reaction gtc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Tak to właśnie z chińskim carbonem bywa, czasem trzaśnie, a inni robią tysiące kilometrów i jest ok. Tutaj, trochę droższa, ale dużo bardziej pewna alternatywa: http://www.on-one.co.uk/i/q/FROOLUR29/on-one-lurcher-carbon-hardtail-29er-frame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 temat przerabiany przeze mnie dość dokładnie, więc może pomogę sam kupuję ramę w tym roku i składam 29era więc trochę przeglądałem fora (jak chcesz rzeczowych informacji to raczej l-b a nie tu )Bartek kupił ramę owszem w Chinach i przejechałem na niej chyba sezon z tego co pamiętam. Miał neoprena na widełkach coby nie porysować ramę i po sezonie gdy go zdjął był "zong", bo rama popękana a on na niej śmigał.W przypadku ram z Chin ciężko mówić o sprawdzonych producentach, chociaż wiadomo, że są producenci którzy sprzedają więcej, a inni mniej. Z tych bardzie popularnych można napisać o Hong-fu bikes oraz o Flyxii. Pierwsi robią ładne, lekkie ramy (chyba ta pęknięta to właśnie od nich), a Flyxii ma ramy cięższe. W sensie, że ich lekka rama to około 1350g. (dla mnie już zbyt dużo).Co do jakości wykonania, to raczej nie ma czego się czepiać. Jakość niższa, ale na serio ci ludzie starają się zrobić dobre produkty, więc nie są to jakieś małe zakłady robiące na strychu, tylko spore firmy.Co do opłat. Cło to około 4% dlatego nie jest to całkiem dużo. Najgorzej jest z VATem, ponieważ jest do te nieszczęsne 23%. Z tym, że kwota do opodatkowania to rama+przesyłka. Sądzę, że się nadal opłaca, bo i tak koszt ramy oscyluje w granicach 2 tys zł. Dla jednych dużo, dla innych mało. Sam zdecyduj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Burza w szklance wody. Przecież te ramy nie są z gównolitu. Ludzie (w tym moi znajomi) jeżdżą na takich (road, mtb), ścigają sie i nikomu nic nie pękło. By było tego mało, często producenci sprzedają ramy brandowane które możemy spotkać w ofercie portali typu Ali... przykładem moze być rower Focus Raven, pierwsze ramy Kross. Kupujcie wylajtowane rurki (typu sztyca) aluminiowe za psie pieniądze i nie boicie sie o klejnoty, a gwarantuje ze prędzej będziecie jajka na szyi nosili po kraksie z taka sztyca niż przez pęknięta chińska ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ktos ma tego one-one? Jakies konkretne info. porownanie geo np do peak29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 On one zdecydowanie jest pewniejszą alternatywą. Waga ramy wyższa niż lekkich alu, więc to chyba mówi samo za siebie... tyle materiału wytrzyma wiecej niz nawet wysokiej klasy ale wydmuszka. Co do geo to poszukaj. O peak'u jest osobny temat, a co do on one to w jednej z zakładek pod zdjęciami tej ramy masz podane wszystkie wymiary.Po za tym tak szczerze mówiąc to po co przepłacać? Tzn wiem, że powiecie mi o jakości, o tradycjach itp. Ale w czym taka rama konkretnie On One jest lepsza od zwykłego chinola? założe się, że kupując takie carbonowe kowadło i sprowadzając je sobie z Chin wytrzyma równie długo, a obecnie jak ktos kupuje tam to szuka lekkiej i stosunkowo taniej alternatywy dla topowych ram. Dlatego też ramy ważące 1600g powinny kosztować max 300$... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Czy ktos ma ta rame i moze dac kilka obiektywnych wnioskow na jej temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 na forach zagranicznych jest troche informacji fotki - rower wygląda ładnie na tej ramie - choć inne malowanie http://www.flickriver.com/photos/placid_casual/sets/72157625862451723/ Pobieżnie patrząc wyląda obiecująco pare linków: http://forums.mtbr.com/29er-bikes/one-carbon-race-29er-694663.html http://www.bikeradar.com/forums/viewtopic.php?f=10017&t=12891263 http://singletrackworld.com/forum/topic/on-one-carbon-29er-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Tak dziekuje czytalem ... ogladalem ... ciekawy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Jak się zdecydujesz i nabędziesz to "cudo" to napisz coś. Dużo osób szuka - pyta. A niewiele osób dzieli się doświadczeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczekk Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Tak naprawde zadstanowie się, jak kupie to sie podziele . Temat do zamkniecia, dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestercup Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Ok . Od 2 sezonow mam peak29. Teraz bedzie czas na carbon. jak kupie napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semiix Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Ja mam od Flyxii rame 650b i jakos nie narzekam geometria bardzo dobra waga przy 17 1200g,jezdzi po maratonch i nie odkakuje od speca czy scotta polecam w 100% ramy od Flyxii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Mój 29`er z Flyxii: http://i58.tinypic.com/2psrr7o.jpg Mogę polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 12 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Ile wazy rowerek na sztywnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi