kamar59 Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 Taki temat postanowiłem stworzyć z ankietą. Wiadomo że na szosie są większe prędkości, ale posiadacze MTB też mogą swoje wyniki podawać fotkę z licznika. Wyniki podane przed stworzeniem tego tematu. ;-) Spróbuje je pobić i sprawdzić się przy okazji. Moja prędkość maksymalna na szosie na prostej 45 km/h z górki 58,5 km /h
alagor96 Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 Wszystko zależy od warunków, jak znajdziesz ładny zjazd to 50 łamiesz w kilka sekund, potem to już zależy od Ciebie
pawelj5 Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 Tak jak napisał kolega powyżej, dużo zależy od ukształtowania terenu, warunków pogodowych i przełożeń w rowerze. Mieszkam w terenie górzystym i mam wiele zjazdów gdzie mimo licznych zakrętów przekraczam 50km/h. Mam też 2km prawie prostego zjazdu, gdzie regularnie osiągam 65km/h. Mój rekord na tym odcinku to 72km/h z wiatrem w plecy.
Mod Team michuuu Napisano 8 Lipca 2014 Mod Team Napisano 8 Lipca 2014 Były już tematy podobne i zawsze kończyły się w takim sam sposób.
alagor96 Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 Były już tematy podobne i zawsze kończyły się w takim sam sposób. czili jak?
ukaniex Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 50 i 60 kmh można wyciągnąć na rowerze mtb na płaskim odcinku. Najszybciej się udało jechać ~80kmh w Beskidach.
kamar59 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Napisano 8 Lipca 2014 Tak jak napisał kolega powyżej, dużo zależy od ukształtowania terenu, warunków pogodowych i przełożeń w rowerze. Mieszkam w terenie górzystym i mam wiele zjazdów gdzie mimo licznych zakrętów przekraczam 50km/h. Mam też 2km prawie prostego zjazdu, gdzie regularnie osiągam 65km/h. Mój rekord na tym odcinku to 72km/h z wiatrem w plecy. Ja nie ma takich długich górek, ale jazda powyżej 60 km/h już daje trochę adrenaliny i frajdy Frajdę daje mi jazda z 30 km/h Ale sztuką jest jazda np; 35+ km/h przez godzinę i tu się uwypukla kto jaką ma kondycje. Albo jechać na wypompowanie ile ciało da. To jeszcze zabrakło pytania Czy jechałeś powyżej 80 km/h na rowerze
erzurum Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 mój rekord 82 w Alpach, dawno temu...teraz w życiu bym tyle nie pojechał hehe maksymalnie z Beskidów po drogach asfaltowych to koło 65
Mod Team Pixon Napisano 8 Lipca 2014 Mod Team Napisano 8 Lipca 2014 czili jak? Przepychankami i przechwałkami. Tyle w temacie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.