Skocz do zawartości

[Prędkość] Twoja maksymalna prędkość na rowerze

kamar59

Twoja prędkość maksymalna na rowerze  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jechałeś powyżej 50 km/h na rowerze

2. 2. Czy jechałeś powyżej 60 km/h na rowerze

3. 3. Czy jechałeś powyżej 70 km/h na rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki temat postanowiłem stworzyć z ankietą. Wiadomo że na szosie są większe prędkości, ale posiadacze MTB też mogą swoje wyniki podawać fotkę z licznika.

Wyniki podane przed stworzeniem tego tematu. ;-) Spróbuje je pobić i sprawdzić się przy okazji.

Moja prędkość maksymalna na szosie na prostej 45 km/h z górki 58,5 km /h

Napisano

Tak jak napisał kolega powyżej, dużo zależy od ukształtowania terenu, warunków pogodowych i przełożeń w rowerze. Mieszkam w terenie górzystym i mam wiele zjazdów gdzie mimo licznych zakrętów przekraczam 50km/h. Mam też 2km prawie prostego zjazdu, gdzie regularnie osiągam 65km/h. Mój rekord na tym odcinku to 72km/h z wiatrem w plecy.  

Napisano

Tak jak napisał kolega powyżej, dużo zależy od ukształtowania terenu, warunków pogodowych i przełożeń w rowerze. Mieszkam w terenie górzystym i mam wiele zjazdów gdzie mimo licznych zakrętów przekraczam 50km/h. Mam też 2km prawie prostego zjazdu, gdzie regularnie osiągam 65km/h. Mój rekord na tym odcinku to 72km/h z wiatrem w plecy.  

Ja nie ma takich długich górek, ale jazda powyżej 60 km/h już daje trochę adrenaliny i frajdy ;) Frajdę daje mi jazda z 30 km/h 

Ale sztuką jest jazda np; 35+ km/h przez godzinę i tu się uwypukla kto jaką ma kondycje.

Albo jechać na wypompowanie ile ciało da. 

To jeszcze zabrakło pytania 

Czy jechałeś powyżej 80 km/h na rowerze

Napisano

mój rekord 82 w Alpach, dawno temu...teraz w życiu bym tyle nie pojechał :) hehe

maksymalnie z Beskidów po drogach asfaltowych to koło 65

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...