Skocz do zawartości

[tarcza] tarcza 180mm shimano ice tech bije na 0,5 mm

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w temacie...

Mam przednią nową tarcze 180mm shimano ice tech która bije w jednym miejscu na około 0,5 mm.

Czy to normalne zjawisko przy tarcZach powyżej 160mm czy moze powinienem reklamować ?

Sprawdzałem mocowania tarczy ponieważ sądziłem na początku ze moze krzywo dokrecilem na issis ale było ok.

W XT to zjawisko występuje. Kupiłem 2 tarcze i jedna fabrycznie delikatnie ocierała. Kumpel kupił nową 203 - też delikatnie ociera.

Shimano chyba schodzi na pysk z jakością.

Na szczęście po dobrym rozgrzaniu tarcza jest prosta.

tarcze udalo sie wyprostować.

ale to nie zamyka mojego problemu... okazało się, że tarcza obciera jak mocno rozgrzeje przedni hamulec, po czym puszczę go... i obciera tarcza przez okolo 30 sek... tak jak by klocki nie odbijaly choć sa dobrze odpowietrzone ;/

sam juz nei wiem co jest nie tak.... dodam tylko ze wczesniej mialem tarcze deorki w tych samych zaciskach + klockach....

Kupiłem ostatnio dwie tarcze SM-RT99 (te z dziurami w pająku), nowe, od dystrybutora sh*tmano, pudełko, papierek bracie, cud malina. Obie solidarnie jeździły (ocierały) po klockach jak Korwin po lewakach i co zrobisz? Nic nie zrobisz. Dla odmiany, zastąpilem je tarczami SM-RT97 które po 4 sezonach jeżdżenia były proste jak w mordę strzelił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...