tomi85 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Witam, tak jak w temacie... Mam przednią nową tarcze 180mm shimano ice tech która bije w jednym miejscu na około 0,5 mm. Czy to normalne zjawisko przy tarcZach powyżej 160mm czy moze powinienem reklamować ? Sprawdzałem mocowania tarczy ponieważ sądziłem na początku ze moze krzywo dokrecilem na issis ale było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Jak jest nowa to nie powinno być żadnego bicia, także jak najbardziej reklamować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 mam z przodu SLX ice tech 180 już drugi sezon, nie występowało żadne bicie, reklamuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi85 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A wlasnie moja to xt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 W XT to zjawisko występuje. Kupiłem 2 tarcze i jedna fabrycznie delikatnie ocierała. Kumpel kupił nową 203 - też delikatnie ociera. Shimano chyba schodzi na pysk z jakością. Na szczęście po dobrym rozgrzaniu tarcza jest prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi85 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Czyli co zrobic ? Reklamować czy co ? Bo tak prawde mówiąc jestem lekko zażenowany cała sytuacja tym bardziej ze taka tarcza kosztuje 140 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 jak masz zapasową, żeby spokojnie jeździć , to bym reklamował , sklep nie robi łaski, że wymieni na nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Moje XT biło ale nie ocierało o klocki więc miałem to gdzieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarekkzzz Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Jeżeli zareklamujesz i dostaniesz pozytywną odpowiedź to proszę, napisz o tym tutaj. Jestem bardzo ciekawy co odpowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi85 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Jeżeli zareklamujesz i dostaniesz pozytywną odpowiedź to proszę, napisz o tym tutaj. Jestem bardzo ciekawy co odpowiedzą luzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 W xtr też ciut były pofalowane, a ile to roboty podgiąć delikatnie i teraz działa idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi85 Napisano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 tarcze udalo sie wyprostować. ale to nie zamyka mojego problemu... okazało się, że tarcza obciera jak mocno rozgrzeje przedni hamulec, po czym puszczę go... i obciera tarcza przez okolo 30 sek... tak jak by klocki nie odbijaly choć sa dobrze odpowietrzone ;/ sam juz nei wiem co jest nie tak.... dodam tylko ze wczesniej mialem tarcze deorki w tych samych zaciskach + klockach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Kupiłem ostatnio dwie tarcze SM-RT99 (te z dziurami w pająku), nowe, od dystrybutora sh*tmano, pudełko, papierek bracie, cud malina. Obie solidarnie jeździły (ocierały) po klockach jak Korwin po lewakach i co zrobisz? Nic nie zrobisz. Dla odmiany, zastąpilem je tarczami SM-RT97 które po 4 sezonach jeżdżenia były proste jak w mordę strzelił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.