Skocz do zawartości

[pedaly] dziwny pisk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Od momentu zamontowania SPD slysze pisk dochodzacy z okolic pedalow, niestety smarowanie nie pomoglo... dzwiek nasila sie gdy pedal ciagne, gdy naduszam pisk jest znacznie mniej slyszalny. MIeliscie podobne sytuacje? pozdrawiam

Napisano

Miałem takie cuś.............mi się wydaje że to jest od suchych łożysk maszynowych.......przynajmniej tak u mnei było.........i się troszkę pobawiłem w smarowanie i przestało :confused: najpierw zapodaj coś penetrującego np. wd-40 lub sx-80

Napisano

A ja właśnie w poniedziałek odebrałem rower z serwisu po ciekawej przygodzie. Oddałem maszynę w ramach gwarancji do przeglądu z powodu niezidentyfikowanych pisków. Rozebrali, wyczyścili i nasmarowali suport - nie pomogło. Wymienili suport - nie pomogło. Rozebrali, wyczyścili i nasmarowali bębenek tylnej piasty - nie pomogło. Dokręcili jedną, malutką śrubeczkę w obudowie lewego pedału - rower odzyskał opcję "stealth mode" :(:D:D Mina mechanika opowiadającego mi o szukanej przez trzy tygodnie przyczynie pisków - bezcenna. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...