tomaaso Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 Witam! Od momentu zamontowania SPD slysze pisk dochodzacy z okolic pedalow, niestety smarowanie nie pomoglo... dzwiek nasila sie gdy pedal ciagne, gdy naduszam pisk jest znacznie mniej slyszalny. MIeliscie podobne sytuacje? pozdrawiam
tomaaso Napisano 4 Lipca 2006 Autor Napisano 4 Lipca 2006 prosze o pomoc, nie moge juz wytrzymac z tym piskiem
bikerman Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Miałem takie cuś.............mi się wydaje że to jest od suchych łożysk maszynowych.......przynajmniej tak u mnei było.........i się troszkę pobawiłem w smarowanie i przestało najpierw zapodaj coś penetrującego np. wd-40 lub sx-80
thrackan Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 A ja właśnie w poniedziałek odebrałem rower z serwisu po ciekawej przygodzie. Oddałem maszynę w ramach gwarancji do przeglądu z powodu niezidentyfikowanych pisków. Rozebrali, wyczyścili i nasmarowali suport - nie pomogło. Wymienili suport - nie pomogło. Rozebrali, wyczyścili i nasmarowali bębenek tylnej piasty - nie pomogło. Dokręcili jedną, malutką śrubeczkę w obudowie lewego pedału - rower odzyskał opcję "stealth mode" :D Mina mechanika opowiadającego mi o szukanej przez trzy tygodnie przyczynie pisków - bezcenna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.