modrzew Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Acha, nie wiedziałem, że co 2' produkują. W obliczeniach na ramę wyszło mi 19,8(...) Tylko niektórzy producenci mają stopniowanie 17-19-21” a inni 16-18-20” Poza tym to umowny rozmiar. I tak najlepiej się przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciok Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Hmmm, mam 184 a dł. nogi od krocza mam 88cm. Posiadasz rower na kołach 29'? Jutro w salonie po przymierzam rowery i ramy. Spytam się obsługi o rower, może też coś ciekawego doradzą. Też nie chcę wyglądać na rowerze tak jakbym jechał na rowerze po starszym bracie http://www.globtroter.pl/zdjecia/indie/55551_indie_konkan_coast_okolice_tarkali.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Ja mam 185 cm wzrostu i ramę 19' i nie wyobrażam sobie większej bo byłaby po prostu za wysoka. Moja mogłaby być dłuższa lekko, ale ja mam długie ręce i wydaje mi się, że to dlatego - założyłem rogi do kierownicy jako remedium Jeżdżę w maratonach i roweru nie oszczędzam. Optycznie rzeczywiście Cayon dużo przyjemniejszy i widać, że jest dłuższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciok Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Chyba już jest wszystko jasne. (jeśli się mylę to poprawcie) Osprzęt lepszy ma Limber tasso, ale nieznacznie,chyba głownie chodzi o 27 biegów vs 24) Waga duży+ 12.600g vs 13.100g Reszta (jak dla mnie) wygląd razi i największa wada która eliminuje ten rower do kupna to kształt jego ramy. Podam dwa tematy gdzie ludzie piszą o tym problemie (dla ludzi szukających informacji o tych rowerach) http://www.forumrowerowe.org/topic/169175-rower-limber-tasso/ http://www.forumrowerowe.org/topic/164476-rower-limber-tasso-czy-to-bedzie-dobry-rozmiar/ widziałem jeszcze kilka mniej rozwiniętych tematów z tym problemem. Widzę, że ludzie go zwykle polecają po jego osprzęcie nie zwracając uwagi na niecodzienna ramę. Ostatecznie decyzja pada na NORTHTEC CAYON. Z tego co poczytałem osprzęt aż tak nie odstaje od Limber, zresztą można modernizować z czasem, a z rama już gorzej coś robić. Geometria ramy zachęca do pokuszenia się w bardziej ambitny teren. W tematach z tym rowerem i porównaniami z innymi modelami w przedziale cenowym 1500-1999zł wygrywa. Chyba nawet wygrał z gt Timberline 1 29er 2014 (ponad 2 tyś. zł) Często jest polecany ludziom nie świadomym o jego istnieniu. Firma znana i pojawiająca się na imprezach sportowych. Zrobiłem te małe podsumowanie z informacji które zebrałem od użytkowników tego forum i innych oraz tego co znalazłem w innych internetowych źródłach, myślę, że się to przyda w tym temacie. Ekspertem nie jestem, jest to zbiór wiedzy internetowej. Jako, że ni mogę poprzeć tego własnym doświadczeniem i wiedzą proszę o sprostowanie mojego małego podsumowania. Jeszcze takie pytanie-ciekawostka do specjalistów. Ile trzeba włożyć pieniędzy aby osprzęt tych 2 rowerów się zrównał, przy najmniejszym koszcie? Mam nadzieje, że pojawi się kilka uwag odnośnie moich informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi