Czeczen Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam, podczas gdy byłem na wakacjach mój ojciec zamienił ze znajomym jekieś rzeczy o wartości mniej więcej 150 zł na starą szosę i teraz ciekawi mnie czy zrobił dobrze. Ogólnie rower nie jest w złym stanie, lecz trochę skaz ma. Widać, że stał dosyć długo w garażu, jest trochę otarć, kilka braków w lakierze. Nabradziej martwią mnie koła, może przednie jest w miarę ok, to tylne jest scentrowane a nie wiem czy szprychy wytrzymają centrowanie. Szytki spękane/krzywe. Owijka kierownicy też do wymiany, no i jak wiadomo czyszczenie i smarowanie. Parametry tegoż wehikułu: Przerzutka tylna Shimano Crane Przerzutka przednia Shimano Dura ace Klamki/Manetki Dura Ace Obręcze Brevetto Longhi Fiamme Piasty Campagnolo Kierownica/Mostek Cinelli Siodło Selleroyal Hamuce Mafac Stery Levin Korba Gipiemme 42/52z Wolnobieg Shimano MF-Z012 Łańuch UG Dostałem z nim dwie opony Rubena 28x622 czyli jakieś 50 zł(zawsze to jakieś oponki), ale zastanawia mnie jedno, bo zmierzyłem tak na szybko i obręcze wyglądają na 630mm a opony są 622. A z resztą to bez różnicy bo to i tak obręcze pod szytki. Więcej grzechów nie pamiętam, co o tym sądzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Interesu życia nie zrobił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 150 zł, to jest kwota za jaką można kupić podrdzewiałą ukrainę, więc opłacało się jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Jeżeli jeździ i rdza nie pracuje to dobry zakup. Nie wygląda na zajechany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Za 150 sam bym kupił, ale nowe szytki mniej więcej podwoją wartość roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeczen Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 A jak to jest z kupnem szytek? Nie wiem jaki jest rozmiar obecnych, nie ma żadnych oznaczeń, jedynie na tylnej marka TUFO, z tego co widzę na allegro są same 28". Metrówka wskazuje 630mm, słyszałem, że trzeba po prostu trochę bardziej naciągnąć szytkę 28" - czy to prawda? czy wymysły jakichś idiotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.