Skocz do zawartości

[Szosa] Peugeot ~150zł czy się opłacało

Czeczen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, podczas gdy byłem na wakacjach mój ojciec zamienił ze znajomym jekieś rzeczy o wartości mniej więcej 150 zł na starą szosę i teraz ciekawi mnie czy zrobił dobrze.

TskxQdX.jpg?1

StY0w7m.jpg?1

5BpUpmi.jpg?1

Vy0jCMQ.jpg?1

Ogólnie rower nie jest w złym stanie, lecz trochę skaz ma. Widać, że stał dosyć długo w garażu, jest trochę otarć, kilka braków w lakierze. Nabradziej martwią mnie koła, może przednie jest w miarę ok, to tylne jest scentrowane a nie wiem czy szprychy wytrzymają centrowanie. Szytki spękane/krzywe. Owijka kierownicy też do wymiany, no i jak wiadomo czyszczenie i smarowanie.

Parametry tegoż wehikułu:

Przerzutka tylna Shimano Crane

Przerzutka przednia Shimano Dura ace

Klamki/Manetki Dura Ace

Obręcze Brevetto Longhi Fiamme

Piasty Campagnolo

Kierownica/Mostek Cinelli

Siodło Selleroyal

Hamuce Mafac

Stery Levin

Korba Gipiemme 42/52z

Wolnobieg Shimano MF-Z012

Łańuch UG

Dostałem z nim dwie opony Rubena 28x622 czyli jakieś 50 zł(zawsze to jakieś oponki), ale zastanawia mnie jedno, bo zmierzyłem tak na szybko i obręcze wyglądają na 630mm a opony są 622. A z resztą to bez różnicy bo to i tak obręcze pod szytki.

Więcej grzechów nie pamiętam, co o tym sądzicie :D

A jak to jest z kupnem szytek? Nie wiem jaki jest rozmiar obecnych, nie ma żadnych oznaczeń, jedynie na tylnej marka TUFO, z tego co widzę na allegro są same 28". Metrówka wskazuje 630mm, słyszałem, że trzeba po prostu trochę bardziej naciągnąć szytkę 28" - czy to prawda? czy wymysły jakichś idiotów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...