Skocz do zawartości

[Do 2200] Fitness / cross do miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Dziś muszę zdecydować się na rower. Jego przeznaczenie to będą dojazdy do pracy kilka km dziennie szosą i jakieś wypady za miasto. Wszystko to raczej utwardzony asfalt i delikatne ścieżki.

Waham się między Kross Seto 2014 a tegorocznym Unibike Viper GTS. Przyznam, że dużo bardziej podoba mi się ten pierwszy, jest dość dobrze wyposażony, a amortyzator i tak najczęściej byłby w viperze zablokowany. Mogę go mieć za 1800 złotych + jest dostępny stacjonarnie. Ten drugi z kolei jest droższy i musiałbym go brać wysyłkowo.

Czy rower typu fitness sprawdzi się w lesie i jeździe po mokrej nawierzchni?

Jeszcze w grę wchodzi Merida Speeder T1 za około 2000 złotych. Przyznam, że wizualnie jest dla mnie na 1-szym miejscu, ale tam już użyto podzespołów z typowej kolarzówki przez co nie wiem, jak sprawdzi się w (naprawdę delikatnym) terenie.

Viper zamówiony ...

Uznałem, że lepiej wybrać coś, co jest bardziej uniwersalne.

Napisano

Dotarł Viper i powiem jedno. To jest jakiś kosmsos. Nie spodziewałem się takiej jakości... Gdybym miał możliwość pomacać go stacjonarnie, to nawet nie zastanawiałbym się nad fitem.

Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia... nie ma sensu :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...