BartekvL Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Skradzono mi rower w Krakowie, czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jaki numer mam zarejstrować na policji, bo niestety funkcjonariusz nie zna odpowiedzi na to pytanie. Pan policjant wyjasnił mi, że jak wpisze niewłaściwy numer to w europejskiej bazie danych mogą wyskoczyć mu różne przedmioty. Napisalem do serwisu Trek(podobno przejeli markę Diamant), ale nie wiem czy odpiszą. Dzięki za pomoc:) ROWER NAKLEJKA MUFA RAMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit185 Napisano 6 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Dobre pytanie - sporo tych numerów - każdy inny i pytanie teraz który jest ten najważnejszy. Ja zwykle jak sprawdzam rower podaje wszystkie numery z ramy - jak żaden nie figuruje jako utracony - to jest ok. Kilka razy miałem że 1 z 3 numerów na mufie przypasował i rower był kradziony. Zaś inny kolega miał że wstukał numer z mufy i wyskoczyło że rowerów kradzionych o takich numerach ram jest chyba 9 czy 10..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankierownik Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Stawiam na ten który powtarza się na naklejce i na mufie (pod ślizgiem) Edit: po wpisanie w google frazy "wtu serial" wyskakuje sporo info, m.in. takie: http://www.trekbikes.com/faq/questions.php?questionid=48 Edytowane 7 Lipca 2014 przez pankierownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekvL Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Też tak myślę, numer oznaczony jako WTU i zapisany jest w dwóch miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi