adhed Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 A z ubezpieczenia tego gościa nie powinni oddać kasy za ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Jego wina? Jakieś zadośćuczynienie ze strony kierowcy? Czy jesteś w plecy? O matko współczucia. Nic Ci się nie stało? Oj boli, boli. W razie czego Canyon ma jakiś program, że jak starą ramę oddasz to nową za pół ceny kupisz. A z ubezpieczenia tego gościa nie powinni oddać kasy za ramę? To odpowiadając po kolei Dostanę zwrot za ramę , umówiłem sie na 1500 po spisaniu danych itp Kolana zdarte i łokcie ale pozatym ok Rower to seria ES z 2007r więc chyba się nie uda Adhed patrz odp nr 1. Jestem załamany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 nie dramatyzuj - na zimno podejdź do tematu , wycenisz ramę w serwisie, koszty pokryje OC sprawcy i myślę że odbudujesz rower na ramie która będzie Cię satysfakcjonować w nie mniejszym stopniu - no bo na tym to polega, nie Twoja wina - nie możesz być stratny. Proszę o nie wywoływanie wojny na temat odzyskiwania kasy z OC sprawcy , da się to po ludzku zrobić o czym można poczytać na tym forum Moje zdanie jest takie że nie będzie źle , trzymam kciuki za sprawę, co ważniejsze żeby nic groźnego odnośnie obrażeń 'nie wyszło później'...bo zawsze coś wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Moim zdaniem powinieneś się cieszyć, że nic poważnego Ci się nie stało. Rower/rama rzecz nabyta, zdrowia nie kupisz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseito Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Zjeżdżając z przełeczy Krowiarki w stronę Zawoi najechałem z prędkością 70km/h na kamyki które deszcz naniósł ns drogę, przebite dwie dętki, scentrowane dwa koła i zgubiony bidon + przejażdżka bokiem po asfalcie 10m megaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 To odpowiadając po kolei Dostanę zwrot za ramę , umówiłem sie na 1500 po spisaniu danych itp Kolana zdarte i łokcie ale pozatym ok Rower to seria ES z 2007r więc chyba się nie uda Adhed patrz odp nr 1. Jestem załamany Jest też coś takiego jak CASCO na rower, które działa w przypadku wypadku rowerowego. Zastanawiam się jak by to zadziałało w takie sytuacji? Dostajesz zwrot z OC sprawcy + Twoje CASCO czy tylko OC? A jak wyglądała by ta kwestia gdyby wypadek był spowodowany przez kierującego rowerem? Żeby nie było OT wczoraj kilkanaście kilometrów na starym rowerze w rodzinnej miejscowości + kupiony kask i koszulka 4f oraz licznik BION. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Wczoraj 35km w tym skwarze i wietrze.Dziś dokładne czyszczenie napędu i całego bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Nocna jazda po lesie-ok.30 km.To przez ten upał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matief Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 DYSTANS20.50 km CZAS TRWANIA59m:55s ŚREDNIA PRĘKOŚĆ20.5 km/h MAX PRĘDKOŚĆ36.9 km/h KALORIE461 kcal NAWODNIENIE0.32L MIN WYSOKOŚĆ173 m MAX WYSOKOŚĆ208 m ŁĄCZNIE W GÓRĘ53 m ŁĄCZNIE W DÓŁ68 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 około 90km na szosie, pod koniec złapała mnie niezła nawałnica i trzeba było się schować na przystanku a teraz oglądam TdP, a później XC w Kanadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 A ja TdP obejrzę na żywo w Stolicy 3:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noita Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 40 km pojeżdżone... idę na jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Ja skleiłem dętke zmieniłem i puzniej na rower 46 km nakręciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonkinho Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Wczoraj 72 km w tym upale, dziś 69 km (chwilowo podczas burzy). Nigdy w życiu nie zrobiłem więcej niż 25 km, no ale nowy rower zobowiązuje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Wczoraj przez cały dzień wspólnie z dziewczyną trochę ponad 30 km [emoji3] Dziś z rana wypad do Ustki. W dwie strony wyszło ~ 80 km [emoji3] Później ok. 6 km na plaże i powrotem. A wieczorkiem spokojnie "rodzinnie" ~15 km [emoji4] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 W sobotę: DYSTANS56.87 km CZAS TRWANIA3g:10m:09s ŚREDNIA PRĘKOŚĆ17.9 km/h MAX PRĘDKOŚĆ58.6 km/h KALORIE2532 kcal NAWODNIENIE2.91L ŚREDNIE TĘTNO144 MAX TĘTNO174 MIN WYSOKOŚĆ358 m MAX WYSOKOŚĆ605 m ŁĄCZNIE W GÓRĘ700 m ŁĄCZNIE W DÓŁ711 m POGODACzęściowo słonecznie Dziś: Pierwsze czyszczenie napędu Tribana 500 i zastosowanie Finish Line Ceramic Wax Lube. Jestem mega ciekaw jak się sprawdzi ten smar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseito Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Z rana 30km po Mosornym Groniu, Sokolica, Świetny widok na Babią Górę, aż miło jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marmaj71 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dzisiaj mały wypadek :/ Ciągnik, jadący z pola zahaczył mi o kierownicę pługiem, oczywiście wywrotka i jego tylne koło przejechało od mojej głowy o jakieś 10-20cm!Jego wina...Jechał Łepek w wieku 14-15 lat...Ugadaliśmy się na 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Masakra... współczuje. Ale na 100zł wyceniłeś życie swoje i innych użytkowników drogi? Ja w takiej sytuacji nie miał bym chyba oporów żeby "udupić" małolata i rodziców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 DYSTANS62.87 km CZAS TRWANIA2g:40m:13s ŚREDNIA PRĘKOŚĆ23.5 km/h MAX PRĘDKOŚĆ43.4 km/h KALORIE1686 kcal NAWODNIENIE1.10L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseito Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dzisiaj mały wypadek :/ Ciągnik, jadący z pola zahaczył mi o kierownicę pługiem, oczywiście wywrotka i jego tylne koło przejechało od mojej głowy o jakieś 10-20cm! Jego wina... Jechał Łepek w wieku 14-15 lat... Ugadaliśmy się na 100zł. Na twoim miejscu wykonałbym telefon na policję, aby ten młody idiota miał problemy i jego rodzice, a 100zł to ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marmaj71 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 No wiadomo, chłopak nie chciał, rodzinę ma biedną, nikt nie pije, nie bije, co by mieli, to by się z każdym tym podzielili...Pomyślałem, że 100zł, to jak dla nich maksymalne obciążenie, a nie chciałem im robić kłopotów na policji.Gdyby to był kto inny, to już bym wiedział co mam robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dziś:41,46km ze średnią 35,1km/h+34,83km jazdy po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dzisiaj 64km ze średnią...... 22km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 dwa rowery wyczyszczone + wymyłem buty i plecaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.