haiaw Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam, No minął już 1000km i pierwsza awaria. Jeżdze po asfalcie , chodnikach, lesie. Dziś zauważyłem ze tylne koło stawia opór większy niż zwykle. Jak wyjąłem koło to w ogóle nie mogłem ruszać osią. Poluzowałem i zauważyłem że jest krzywa. Oś jest tradycyjna jak w moim starym makrokeszu, kulki są luzem. Mam pytanko - czy warto i czy można w przypadku mojego modelu wymieniać to na jakas inną konstrukcję mniej zawodną? Jeśli tak, to możecie podać pasujące modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam, No minął już 1000km i pierwsza awaria. Jeżdze po asfalcie , chodnikach, lesie. Dziś zauważyłem ze tylne koło stawia opór większy niż zwykle. Jak wyjąłem koło to w ogóle nie mogłem ruszać osią. Poluzowałem i zauważyłem że jest krzywa. Oś jest tradycyjna jak w moim starym makrokeszu, kulki są luzem. Mam pytanko - czy warto i czy można w przypadku mojego modelu wymieniać to na jakas inną konstrukcję mniej zawodną? Jeśli tak, to możecie podać pasujące modele? a tak przypadkiem nie zrobią ci tego na gwarancji???? bo chyba nowy rower masz;p Witam, No minął już 1000km i pierwsza awaria. Jeżdze po asfalcie , chodnikach, lesie. Dziś zauważyłem ze tylne koło stawia opór większy niż zwykle. Jak wyjąłem koło to w ogóle nie mogłem ruszać osią. Poluzowałem i zauważyłem że jest krzywa. Oś jest tradycyjna jak w moim starym makrokeszu, kulki są luzem. Mam pytanko - czy warto i czy można w przypadku mojego modelu wymieniać to na jakas inną konstrukcję mniej zawodną? Jeśli tak, to możecie podać pasujące modele? a tak przypadkiem nie zrobią ci tego na gwarancji???? bo chyba nowy rower masz;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haiaw Napisano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 kupiłem jakoś rok temu ale w sklepie w warszawie, nie robielm przegladu po 3 miechach wiec pewnie juz niewazna ta gwarancja. Zreszta ośka kosztuje 10zł czyli mniej niz jakikolwiek srodej transportu do tego sklepu z łodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARO Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Tak mi się wydaje ,że zajechałeś piaste na amen. Być może wymiana misek coś pomoże, ale nie wierzyłbym w to za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haiaw Napisano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Ośka kosztowała 7zł w osiedlowym sklepie rowerowym. Złożyłem i wszystko gra, luzów nie ma. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.