Skocz do zawartości
  • 0

Rower trekking do 1500 PLN

Gość Demaio

Pytanie

Gość Demaio
Napisano

Witam!

Planuje zakup nowego roweru. Cel glownie jazda po szosach i asfalcie (70%) i sciezki lesne (30%). Wiec mysle o rowerze trekkingowym/crossowym. NIe wiem czy jest jakas roznica czy to tylko nazewnictwo.

W oko mi wpadl Kross Evado, ale czytam opinie ze nie jest zbudowany ze zbyt dobrych komponentow i hamulce tarczowe w nim to pomylka. Druga opcja ktora znalazlem przegladajac do forum do Kands Maestro ktory zbiera tutaj pozytywne opinie i cenowo jest nawet ciut tanszy od Krossa.

Mam 177 i waga 70 kg, wiec chyba rama 19 cali. Minusem dla mnie jest zakup przez internet. Czy laik poradzi sobie ze zlozeniem i wyregulowaniem tego roweru? Czy mozna do niego z pozniejszym czasie dokupic np bagaznik i zamontowac?

W przyszlosci mysle o dluzszych wycieczkach po Europie.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co do roweru wypowiedzą się inni.

Rower przychodzi wyregulowany i wystarczy skręcić kierownicę oraz założyć koło. To nie operacja na mózgu, nauczysz się. Na yt masz kupę filmów.

Jeżeli chcesz robić dalekie wypady to musisz nauczyć się serwisować rower bo w drodze zginiesz. Czytaj forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...