herosa Napisano 5 Lipca 2014 Napisano 5 Lipca 2014 shimano altus M375 (mechaniczne) Po tzw. przeglądzie zerowym hamulec (tylny) był przez chwilę w porządku, lecz gdy teraz mam zrobione na nim 1100km mam z nim same problemy. Tarcza jest lekko krzywa lub koło krzywo założone, choć wątpię, bo po ostatnim łataniu dętki zakładałem je z należytą precyzją Próbowałem luzować klocki, by były dalej od tarczy, ale to wtedy manetkę trzeba zaciskać na max, a to niewygodne, gdy je ściskam, to zaczyna trzeć. co robić? btw. co zrobić, jak piszczy hamulec? Przetrzeć? Tylko czym? Cytuj
Mod Team sznib Napisano 5 Lipca 2014 Mod Team Napisano 5 Lipca 2014 Jak ma tarcza bicie trzeba ją naprostować. Cytuj
herosa Napisano 5 Lipca 2014 Autor Napisano 5 Lipca 2014 Czyli co, jestem w stanie coś sam zrobić, czy konieczny serwis?? I jak, bo robiłbym coś takiego po raz pierwszy. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2014 Mod Team Napisano 6 Lipca 2014 No jak co ... bierzesz i prostujesz ... zaznaczasz sobie w którym miejscu bije i w która stronę i ciągniesz w przeciwną. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2014 Mod Team Napisano 6 Lipca 2014 No nie zawsze jest to takie proste by napisać tyle ... ja u siebie robiłem podkładki pod tarcze z puszki po piwie warka, bo ma cienką ściankę. Tarcza wycentrowana idealnie, Procedura jak w kole tylko zamiast nypli daje sie podkładki pod śruby. Na CL to raczej nie zadziała Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi