herosa Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 shimano altus M375 (mechaniczne) Po tzw. przeglądzie zerowym hamulec (tylny) był przez chwilę w porządku, lecz gdy teraz mam zrobione na nim 1100km mam z nim same problemy. Tarcza jest lekko krzywa lub koło krzywo założone, choć wątpię, bo po ostatnim łataniu dętki zakładałem je z należytą precyzją Próbowałem luzować klocki, by były dalej od tarczy, ale to wtedy manetkę trzeba zaciskać na max, a to niewygodne, gdy je ściskam, to zaczyna trzeć. co robić? btw. co zrobić, jak piszczy hamulec? Przetrzeć? Tylko czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Jak ma tarcza bicie trzeba ją naprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Czyli co, jestem w stanie coś sam zrobić, czy konieczny serwis?? I jak, bo robiłbym coś takiego po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 No jak co ... bierzesz i prostujesz ... zaznaczasz sobie w którym miejscu bije i w która stronę i ciągniesz w przeciwną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 I tylko tyle? ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 No nie zawsze jest to takie proste by napisać tyle ... ja u siebie robiłem podkładki pod tarcze z puszki po piwie warka, bo ma cienką ściankę. Tarcza wycentrowana idealnie, Procedura jak w kole tylko zamiast nypli daje sie podkładki pod śruby. Na CL to raczej nie zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi