herosa Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Od zakupu nowego roweru mam problem z tylną lampą b. dobrą, 5 LED, 7 trybów... itd. Obejma na ten rower była za mała na rurę pod siodłową, więc jedyne miejsce na nią to tylny trójkąt (na wysokości nypli z kołem, gdzie najwięcej miejsca). Ale obejma była za duża... (rura o śr. 12mm), więc ponapychałem tam gumek pod spód, wzmocniłem śrubę i ok, trzyma. Problem z łącznikiem pomiędzy lampą a obejmą - złamana, a pole łączenia jest b. wąskie i małe. Czym to skleić, czym połączyć? Lampa jest leciutka, z 40g, ale w tym miejscu to są duże siły, i chyba dlatego się złamało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Daj zdjęcie lampki i uszkodzenia, bo nie widząc to trudno coś doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Lampka za 7zł... x godzin zabawy i pisania - nie taniej i szybciej kupić nową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Nie skleisz tego by dobrze trzymało. Według mnie jedyna rozsądna opcja to dorobić z blaszki ok. 1mm ( np. takiej kwadratowej jak InPost dołączał do kopert) uchwyt - z jednej strony z otworem do śrubki, z drugiej płaski i przewiercić do tylnej obudowy lampki po jej rozebraniu. Blaszkę załamujesz oczywiście pod katem 90 st. lub takim jak pasuje lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Lampka za 7zł... x godzin zabawy i pisania - nie taniej i szybciej kupić nową ? Fakt była tania, ale działa bez zarzutu od lat 4, nawet bez zmiany baterii. Może i tak. BikoBiko chyba za dużo kombinowania, a z kolei na śrubę to i tak raczej nie będzie trzymało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.