Skocz do zawartości

[wolnobieg]hałasujący wolnobieg

Mefisto

Rekomendowane odpowiedzi

Mój wolnobieg bardzo głośno "cyka", gdy się jedzie na "luzie". Możecie mi powiedzieć co z tym można (jeżeli można) zrobić?? W moim 2. rowerze pracował on znacznie ciszej.

Właściwie przymierzam się do wymiany kół więc od razu kupiłbym lepszy wolnobieg ale może da się i z tym coś zrobić to bym to koło dał do starego roweru.

heh ja dopiero co się sam o to pytałem ale na podstawie uzyskanej odpowiedzi mam podstawy przypuszczać, że: sprężyna "cykając" musi przeskakiwać jakieś ząbki, skoro czasami cyka głośniej czasami ciszej oznaczać to musi, że niektóre ząbki zą starte bardziej inne mniej :wink: Dobrze mówię?? :030:

heh ja dopiero co się sam o to pytałem ale na podstawie uzyskanej odpowiedzi mam podstawy przypuszczać, że: sprężyna "cykając" musi przeskakiwać jakieś ząbki, skoro czasami cyka głośniej czasami ciszej oznaczać to musi, że niektóre ząbki zą starte bardziej inne mniej :wink: Dobrze mówię?? :030:

Mój bajk ma 530km dopiero i niecałe 2 tygodnie ;) W sumie kit z tym bo podczas jazdy nie zauważy się tego ale ciekawi mnie jak to działa. I nie bardzo kapuję tego że niektóre ząbki są bardziej starte a inne mniej no bo jak? Co pół obrotu inny dźwięk. Może mi to ktoś dokładniej wytłumaczyć? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...