Skocz do zawartości

[rower] KANDS Eenergy 1300 Model 2014 V-brake czy UNIBAKE MISSION

xaxs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich:D

Jak w temacie, pula do wydania to 1300. rower ma służyć do zarówno jazdy po bezdrożach czy lasach, jak i ścieżkach rowerowych z bajtlem w koszyku...

Kands wydaje mi się (przy zaledwie elementarnej wiedzy) bardziej odpowiednim sprzętem. Problemem jest jednak brak jakiejkolwiek możliwości przetestowania (no i co za tym idzie serwis tylko przesyłkowy). Mieszkam w Zielonej Górze, nie ma tu nigdzie nawet w większym promieniu firmy która by nimi handlowała. 

KANDS                             Unibake

Napisano

Uniwersalne ciastko :D

Wolałbym Mission - na miejscu można negocjować i się przymierzyć - ot, co.

Jak ci 'bajtel' podrośnie, to DMC nie przeszkodzi, też plus. ;)

Napisano

DMC to teoria, bo rower się nie połamie jeśli przekroczymy je ;) Poza tym spójrzmy na to, że Unibike ma o wiele gorszy napęd.

Napisano

Sprawa się pokomplikowała, niema już Unibike został na miejscu z puli cenowej jedynie Giant Ravel 3 2014 lub Revel 4 2013.

KANDS Eenergy 1300 - jedyne co mnie powstrzymuje to kupno bez próby może ktoś kto ma by się wypowiedział?
Napisano

No jak masz taką alternatywę, to niech Cię nic nie powstrzymuje... Revel 3 ma amortyzator trekkingowy (BARDZO krótki skok) i napęd słabo sprawdzający się na płaskim asfalcie. Do jazdy po wertepach zwyczajnie się nie nadaje.

Żeby trochę namieszać, podsunę jeszcze jedną ofertę: http://allegro.pl/rower-26-limber-tiesso-alivio-deore-hydraulika-19-i4388199854.html :P Sprzętowo lepszy nawet od Energy 1300 ;)

Napisano

Limber'a widziałem jak koło mnie przejeżdżał,źle nie wygląda,chciałem zaczepić ale nie zdążyłem  :icon_cool:

przed zakupem takiego roweru  proponowałbym znaleźć go w jakimś salonie i się przymierzyć,są podobno krótkie (na forum gdzieś są one opisane,ale teraz  nie znalazłem ) :)...zresztą kontaktowałem się z producentem i cały czas mi przypominał żebym się przymierzył w jakimś salonie a nie zamawiał w ciemno w sieci więc coś pewnie w tym jest

Napisano

No właśnie, tylko że problem jest taki że jak widzicie na ten moment nie ma co tu kupić... mam 1300 i więcej nie będzie... i co tu zrobić...

• 3 tygodnie później...
Napisano

pseudo-amortyzatorze

co znaczy pseudo co w nim nie tak, przejechałem się nim i w sumie jakość jazdy ok. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...