Skocz do zawartości

[1800-2000] Rower MTB ? Może crossowy ?wybór nowego roweru

Dessiner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, otóż zamierzam zmienić mój dotychczasowy rower z powodu, że jest już za mały.
Nie wiem co wybrać czy MTB i zmienić w  nim opony na węższe czy crossa, byłbym raczej za mtb i zmianą opon na cieńsze.
Mój wzrost 190-195 nie jestem w stanie teraz dokładniej powiedzieć ale na pewno więcej niż 190.
Jeżdżę różne trasy, ale raczej asfalt czasem przez jakiś las.

Co wybrać ? 
Pozdrawiam.

Napisano

Ogólnie to jest to bardzo uniwersalny rower, kola 29. Tez myslalem nad jakims crossowym, ale co tu wybrać. Moze jakieś propozycje ?

A co sądzisz o cube curve pro ? Lub cos podobnego ?

Napisano

Ogólnie to jest to bardzo uniwersalny rower, kola 29. Tez myslalem nad jakims crossowym, ale co tu wybrać. Moze jakieś propozycje ?

A co sądzisz o cube curve pro ? Lub cos podobnego ?

Cross ma koła tej samej wielkości i geometrię bardziej szosową, ale to nie oznacza,  że nie można nim śmigać po lesie

Napisano

Dzisiaj założyłem podobny temat (myśląc o rowerze crossowym 1700-2100 PLN) i @Shiryu zaproponował mi Northec Caledon 28" DB ( http://nrowery.pl/rowery-2014/cross/caledon-28-db ). Świetny pod względem osprzętu, dobry stosunek jakości do ceny. Ma hamulce tarczowe - hydrauliki. Dokładną specyfikację masz na stronce. Cena - 1999 zł. Sam na dniach najprawdopodobniej go kupię ;).

Napisano

Poprawiłem post wyżej. Tarczowe hydrauliczne począwszy od tych m395 co w w/w evado są bardzo dobre i polecane. Jednak w crossie wystarczą dobre v-brake.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...