Dessiner Napisano 4 Lipca 2014 Napisano 4 Lipca 2014 Witam, otóż zamierzam zmienić mój dotychczasowy rower z powodu, że jest już za mały.Nie wiem co wybrać czy MTB i zmienić w nim opony na węższe czy crossa, byłbym raczej za mtb i zmianą opon na cieńsze.Mój wzrost 190-195 nie jestem w stanie teraz dokładniej powiedzieć ale na pewno więcej niż 190.Jeżdżę różne trasy, ale raczej asfalt czasem przez jakiś las.Co wybrać ? Pozdrawiam.
Shiryu Napisano 6 Lipca 2014 Napisano 6 Lipca 2014 Skoro jeździsz głównie po asfalcie, to co przemawia, za MTB?
Dessiner Napisano 6 Lipca 2014 Autor Napisano 6 Lipca 2014 Ogólnie to jest to bardzo uniwersalny rower, kola 29. Tez myslalem nad jakims crossowym, ale co tu wybrać. Moze jakieś propozycje ? A co sądzisz o cube curve pro ? Lub cos podobnego ?
kalimba Napisano 6 Lipca 2014 Napisano 6 Lipca 2014 podepne sie pod post szukam tez Mtb 29' do max 2000zł mozecie podac jakies modele warte uwagi
jakac93 Napisano 6 Lipca 2014 Napisano 6 Lipca 2014 Ogólnie to jest to bardzo uniwersalny rower, kola 29. Tez myslalem nad jakims crossowym, ale co tu wybrać. Moze jakieś propozycje ? A co sądzisz o cube curve pro ? Lub cos podobnego ? Cross ma koła tej samej wielkości i geometrię bardziej szosową, ale to nie oznacza, że nie można nim śmigać po lesie
Dessiner Napisano 6 Lipca 2014 Autor Napisano 6 Lipca 2014 A więc jakieś propozycje co do crossowego ? zależałoby mi już na tarczówkach hydraulicznych
Greyvius Napisano 6 Lipca 2014 Napisano 6 Lipca 2014 Dzisiaj założyłem podobny temat (myśląc o rowerze crossowym 1700-2100 PLN) i @Shiryu zaproponował mi Northec Caledon 28" DB ( http://nrowery.pl/rowery-2014/cross/caledon-28-db ). Świetny pod względem osprzętu, dobry stosunek jakości do ceny. Ma hamulce tarczowe - hydrauliki. Dokładną specyfikację masz na stronce. Cena - 1999 zł. Sam na dniach najprawdopodobniej go kupię .
pierotez Napisano 6 Lipca 2014 Napisano 6 Lipca 2014 Oj myślę że tego Northeca Medano Vanity v3 łyka na śniadanie. http://www.bikekatalog.pl/2012//rowery/657/Medano.Vanity.Vt3/ Napęd na Deore vs Alivio, korba na octalinku, NCX z przodu jedynie te hamulce jakieś nieznane. Od tego Krossa Evado 4 Viper (bez tarcz) lub Zethos byłby ciekawszy.
Dessiner Napisano 6 Lipca 2014 Autor Napisano 6 Lipca 2014 a warto brać te tarczówki ? są bardzo awaryjne ?
pierotez Napisano 6 Lipca 2014 Napisano 6 Lipca 2014 Poprawiłem post wyżej. Tarczowe hydrauliczne począwszy od tych m395 co w w/w evado są bardzo dobre i polecane. Jednak w crossie wystarczą dobre v-brake.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.