Skocz do zawartości

[Przód i tył] Czyli jakie hamulce tarczowe z kategorii "budżetowe"

Kranczi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich forumowiczów, jako iż przymierzam sie do zakupienia amortyzatora (Fox Float 32) wypadaloby nabyć także nowe hamulce tarczowe:)

Dlaczego ta zmiana? Tylko dlatego że amortyzator?

Niestety, moje V-Brake są strasznie zmechacone, czesto jezdze w deszcz i hamowanie na moich "tektro" to nie lada wyczyn...

Dlatego przyszedlem specjalnie do was, poniewaz w temacie hamulców jestem KOMPLETNIE zielony, chcialbym wiedzieć ile kosztuje komplet hamulców na przód i tył + tarcze

Jaki zestawik mozna polecic dla laika? Nie szukam profesjonalnych zestawów, ale tanich a zarazem dość dobrych:)

Pozdrawiam gorąco i góry dziekuje!

• Mod Team
Napisano

Przecież pisze w temacie że "budżetowe". W tej kategorii Deore M-615, do tego 2 tarcze Deorki, w Virtualbike zmieścisz się w 500pln za wszystko. No ale temat wałkowany już dziesiątki razy, trzeba poszukać, nie od razu temat zakładać nowy.

• Mod Team
Napisano

Przecież pisze w temacie że "budżetowe". W tej kategorii Deore M-615, do tego 2 tarcze Deorki, w Virtualbike zmieścisz się w 500pln za wszystko. No ale temat wałkowany już dziesiątki razy, trzeba poszukać, nie od razu temat zakładać nowy.

Budzetowe to M-615?

A gdzie umiescic M-445 lub nizsze? :D

Skoro facet ma zapedy na FOX-a to minimum M-596 by sie przydaly :)

Napisano

więc dobrze, poszukam kompletów hamulców z serii Deore, moze jak starszy pieniędzy to zakupie cos ciut wyższego, dzięki chlopaki i pozdrawiam! :)

• Mod Team
Napisano

Jak mocowanie jest to się nada.

Hamulce klasy populares, montowane do budżetowych rowerów. Z dobrymi klockami w stosunku do v-ek  powinieneś odczuć zmianę na +

odczuje różnice chociaż w mechanicznych hamulcach.

Hamulce są hydrauliczne.

Napisano

Mówiąc mechaniczne mialem na myśli tektro novele i chodzili mi roznice pomiędzy nimi a v brakeamk tektro. Szczerze mówiąc kolega ma novele na przodzie i na asfalcie moje vki spisują sie o wiele lepiej

Napisano

Przecież pisze w temacie że "budżetowe".

Wydawało mi się ze dodał tą wzmiankę dopiero po moim poście. Po drugie słowo to dla wielu osób może znaczyć różne kwoty, stąd te nieporozumienia kilka postów wyżej.

Napisano

ile kosztuje komplet hamulców na przód i tył + tarcze

Co do hamulców, te M596 sie nadadzą? :)

poszukam kompletów hamulców z serii Deore

Hamulców, na litość Boską... :icon_confused:

Napisano

@Shiryu hamulców czy hamulców... :D

co do wzmianki, to postu nie edytowałem, od początku został napisany. Jeszcze jedno, budżetowe to nie hamulce za 1500zł :) Tak do 500pln :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...