BlackEye Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Witam.Chciałbym pomalowac korbe bezbarwnym lub bialym lakierem/sprejem. Jak sie za to zabrac? Czym zedrzec lakier? Czym malowac? Na ile mi to moze zostac?Ja ktos ma jakies doswiadczenie w renowacji korb prosze o wskazowki.Z gory dziekuje!!
abstinent Napisano 4 Lipca 2014 Napisano 4 Lipca 2014 najlepiej pomalować proszkowo reszta lakierów długo nie pożyje
Mod Team michuuu Napisano 4 Lipca 2014 Mod Team Napisano 4 Lipca 2014 Jeżeli sprayem to lekko trzeba zmatować korbę papierem o granulacji około 500 i po każdej warstwie papierem ok. 1000-1200. Nakładać kilka cienkich warstw. Jeżeli kolor to ostatnia warstwa bezbarwnym, powłoka będzie trwalsza. Korba jest narażona na obtarcia więc na wiekową trwałość nie licz.
cienkun Napisano 4 Lipca 2014 Napisano 4 Lipca 2014 Ale musisz mieć farbę do amelinium, bo inaczej https://www.youtube.com/watch?v=u-ZarTwE64c
BlackEye Napisano 4 Lipca 2014 Autor Napisano 4 Lipca 2014 Dobra, troche m rozjasniliscie sprawe. Wiadomo na wieki to nie bedzie, ale w sumie dbajac o rower i troche uwazajac mysle ze na chwile wystarczy. A czy macie jakies propozycje co do farb/sprejow?
Pasiasty Napisano 4 Lipca 2014 Napisano 4 Lipca 2014 A może oddaj korbę do anodowania? Zdecydowanie lepszy efekt będzie ale nie wiem jak z kosztami.
kadargo Napisano 4 Lipca 2014 Napisano 4 Lipca 2014 Anodować można jedynie aluminium, jeśli będzie choćby trochę stali, na przykład oś, to się nie da.
Mod Team michuuu Napisano 4 Lipca 2014 Mod Team Napisano 4 Lipca 2014 na przykład oś, to się nie da. Dać to się da tylko z osi niewiele zostanie. ale nie wiem jak z kosztami. Koszt nie jest duży, jeżeli więcej niż puszka farby to niewiele.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.