Skocz do zawartości

[Rower] co odchudzić?

WSAD17

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dawno kupilem ramę Kelly's Salamnder po... 25 zł. :!!: :) :eek: :lol: Potem znów spotkałem się z tym kolesiem i kupiłem od niego caly sprzęt po 104 lub 124 zł (nie pamietam) (troche głupi ten koleś)

Wiem, że rower wazy 14.46 (coś takiego) i chcę zeby był lżejszy nie chce na nim skakac, ani nic podobnego zwyczajnie do MTB. Co byście radzili mi wymienić w tym rowerze :question:

P.S waże 50.37 kg. przy 166cm

Na oponkach dość tanim kosztem można zjechać ~250-350 g (seryjne bodajże 670g albo i wiecej) i na dętkach.

IMO drugą najważniejszą modyfikacją powinien być amorek - seryjny waży ponad 2,5 kg! mozna naprawdę sporo zjechać - trzeba poszukać okazji na allegro i tanio wyrwać np jakiegos Manitou (np. http://www.allegro.pl/item110466879_manito...isc_z_spv_.html ) - i juz ponad 1 kg mniej do dzwigania B)

kupilem ramę Kelly's Salamnder po... 25 zł. :!!: B) :eek: :lol: Potem znów spotkałem się z tym kolesiem i kupiłem od niego caly sprzęt po 104 lub 124 zł (nie pamietam) (troche głupi ten koleś)

Hmmm... a papiery ten koleś miał? Bo mnie to coś nie najładniej pachnie...

Pozdrówko podejrzliwe :D ...

Na oponkach dość tanim kosztem można zjechać ~250-350 g (seryjne bodajże 670g albo i wiecej) i na dętkach.

IMO drugą najważniejszą modyfikacją powinien być amorek - seryjny waży ponad 2,5 kg! mozna naprawdę sporo zjechać - trzeba poszukać okazji na allegro i tanio wyrwać np jakiegos Manitou (np. http://www.allegro.pl/item110466879_manito...isc_z_spv_.html ) - i juz ponad 1 kg mniej do dzwigania ;)

Nie oponek na pewno nie kupie przez napewni 2 miesiące, bo nie mam kasy :P

Tak tak piękny ten amorek tylko szkoda, że nie mam tyle kasy...

No ten amor jest naprawdę cięzki ohuhu 2,5 kilo niezle

Dzięki za radę

Hmmm... a papiery ten koleś miał? Bo mnie to coś nie najładniej pachnie...

Pozdrówko podejrzliwe :) ...

Wiem mi też nie zbyt ładnie, ale miał papiery i wszystko O.K

Pozdro

• 1 miesiąc temu...

Siema,

Też mam Kelly'sa Salamander'a I powiedzcie mi jakie mogą być kółka na przód d o 270 zł (LEKKIE) i nie pod tarcze bo znalazłem za 99 zł ważą 925 g,a moje 1104 g i się nie zabardzo opłaca więc jakie kółka??

Piasta szosowa novatec-85g-130zł

Szprychy Dr revolution 32*3=96zł 136g

Nyple aluminiowe 11g 32*50groszy=16zł

Obrecz alexxrimms Ace18 460g=65zł

wychodzi 307zł i 692g, ale mozesz albo wziasc piaste dangerous Mike/novatec MTB 130g za 99zł i bedziesz mial prawie 270zł ;p... albo zamiast dr revolution cos tanszego.

Rozumiem, ze masz całego Salamandra w takiej konfiguracji jak na stronie Kelly'sa.

Tego roweru nie ma sensu odchudzać. Wszystkie części stoją na równym poziomie. Rama ma turystycznągeometrię. Ja mam 180 cm wzrostu i akurat czuje się na 21,5"!!

Amor RST Gila RL - ciężki z blokadą. Osprzęt Deore to klasa i tu nie ma co odchudzać. Komponenty Kalloy - dość drogie, ale ciężkie. Lipne siodło KBIX. No i koła - na Paralax'ach, obręczę Kelly's Razor.

Rower fajny do turystyki. Ludzie skarżą się, że źle się na nich zjeżdza itd. Do mocniejszej jazdy jest Madman, Magnus, ale nie Salamander. Kup lepszy rower i nie odchudzaj tego, bo się nie da.

Sprzedaje Kelly'sy więc je dobrze znam.

Rozumiem, ze masz całego Salamandra w takiej konfiguracji jak na stronie Kelly'sa.

Tego roweru nie ma sensu odchudzać. Wszystkie części stoją na równym poziomie. Rama ma turystycznągeometrię. Ja mam 180 cm wzrostu i akurat czuje się na 21,5"!!

Amor RST Gila RL - ciężki z blokadą. Osprzęt Deore to klasa i tu nie ma co odchudzać. Komponenty Kalloy - dość drogie, ale ciężkie. Lipne siodło KBIX. No i koła - na Paralax'ach, obręczę Kelly's Razor.

Rower fajny do turystyki. Ludzie skarżą się, że źle się na nich zjeżdza itd. Do mocniejszej jazdy jest Madman, Magnus, ale nie Salamander. Kup lepszy rower i nie odchudzaj tego, bo się nie da.

Sprzedaje Kelly'sy więc je dobrze znam.

Nie, mam powymieniane części min. Mostek, kiera siodełko. Sprzedam Go, ale na pewno nie w tym i następnym roku, bo mi się na nim dobrze jeżdzi, Wogóle po co sprzedawać jak można tak jak napisał Paviarotti

wymienić amor i rame. :glare:

To co doradzi któś z kołem? ;)

Tak, ale czy to nie wyjdzie czasem ponad 150 zł??

P.S Czym się różni piasta pod tarcze od nie pod tarcze prócz napisem w aukcji? ;)

ta pod tarcze: http://allegro.pl/item119204116__super_pia...tec_przod_.html

a ta nie? http://allegro.pl/item119204114__super_pia...tec_przod_.html

Tylko tym takim jakby kołowrotkiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...