pierotez Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Jako zielony w temacie zapytam się o zestaw kluczy imbusowych stosowanych w waszych bajkach w codziennym użytkowaniu - powiedzmy. 1. Jaki zestaw numeryczny mi wystarczy np. 4-5-6-? 2. Jakamarka? Komplet wszystko w jednym z BP mimo że daje rade to jest bardzo niewygodny i b. trudno o wyczucie. W serwisie w sklepie stosowali pojedyncze takie z niebieską pekatą rączką - super chwyt ale nie pamiętam marki. Znajomi - serwis samochodowy używają Yato i Irwin i polecają te chińszczyzny, znowu na forach różne opinie. Może jeszcze Toptul, kuźnianarzędzia. Jest jeszcze pewna chińska marka nie do zdarcia na allegro ale nie pamiętam. Będę używał do typowego osprzętu w rowerze typu siodełko, kiera itp.
llancer Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Kup w lidlu taki zestaw z torebką podsiodłową,masz wszystkie rozmiary,jakies dodatkowe klucze,Wszystko co masz w rowerze odkrecisz-jezeli to jakiś nowszy rower.No suportu nie odkrecisz Polecam,oczywiscie jezeli chodzi o uzytkowanie podczas jazdy.Ale w domu tez ich użytkuje do roweru.Są ok.
Terrqge Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Ja używam zarówno w domu jak i w trasie imbusów z multitoola Topeak Hexus II już ponad rok i sobie chwalę.
Mod Team Odi Napisano 3 Lipca 2014 Mod Team Napisano 3 Lipca 2014 Kilka dni temu postawiłęm sobie za cel zakup dobrego zestawu kluczy imbusowych. Miały być solidne (markowe) i krótkie. Krótkie dlatego, że są poręczniejsze i dają lepsze wyczucie, a więc trudniej nimi uszkodzić śrubę/gwint. Nabyłem w lokalnym sklepie narzędziowym za 34zł zestaw firmy Wiha, w mojej ocenie bardo fajny. Taki jak na poniższym zdjęciu. Szóstkę już przetestowałem odkręcając przy użyciu półmetrowej przedłużki dawno nie ruszane pedały. Klucz zdał egzamin.
Mod Team sznib Napisano 3 Lipca 2014 Mod Team Napisano 3 Lipca 2014 Ja kiedyś kupiłem podobne, w Biedronce, za całe 5pln . Będzie 4-5 lat temu, do tej pory służą bezawaryjnie.
BikoBiko Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Miały być solidne (markowe) i krótkie. Krótkie dlatego, że są poręczniejsze i dają lepsze wyczucie, a więc trudniej nimi uszkodzić śrubę/gwint. Nabyłem w lokalnym sklepie narzędziowym za 34zł zestaw firmy Wiha, w mojej ocenie bardo fajny. Taki jak na poniższym zdjęciu. Szóstkę już przetestowałem odkręcając przy użyciu półmetrowej przedłużki dawno nie ruszane pedały. Klucz zdał egzamin. Cena moim zdaniem bardzo dobra, ale wole długie, zresztą jak sam piszesz - "odkręcając przy użyciu półmetrowej przedłużki" Ja jakiś czas temu nabyłem taki zestaw - https://www.bordis-wunderland.de/wiha-bosch-handwerkzeug-set-17-tlg/werkzeug/zubehoer/bit-bohrersets/a-29060/
tobo Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Niezbędnik jak to jego konstrukcja pokazuje jest właściwie zestawem ratunkowym, gdzie ergonomia nie jest pierwszoplanowym czynnikiem, choć jest ważna. Do domu lepiej kupić zestaw długich imbusów jak w jednym z powyższych postów, na dłuższym końcu z kulką. Beta, Wiha, inny markowy. Do tego dokupić imbusy pojedyncze z rączką, z końcem płaskim, najlepiej w większych rozmiarach od 3 do 6. Ta Wiha ze zdjęcia jako podstawowy zestaw narzędzi domowych ma jeden minus - klucze są krótkie.
cyrax84pl Napisano 4 Lipca 2014 Napisano 4 Lipca 2014 Ja używam zestawu Bahco BE-9770. Spisuje się rewelacyjnie od dawna, nawet zapieczone śruby (nie tylko w rowerze) da się odkręcić, w razie czego z przedłużką Klucze nie wyrabiają się jak to ma miejsce w ych z "chińskiej plastelinowej stali"
pierotez Napisano 4 Lipca 2014 Autor Napisano 4 Lipca 2014 U mnie dwa śrubokręty bahco się powyginały ale jeszcze używam Echh, widze że za 2 komplety można i ze 3 stówki wydać Ceny z alledrogo: Bahco BE-9770 z kulką komplet - 92zeta Beta długi komplet z kulką ~ 70,- BETA KOMPLET KLUCZY SZTORCOWYCH ~ 140,- No może przesadziłem, ze 2 stówki wystarczy ale i tak nie mało. Na początek wezmę zwykłe komplet z kulką bety (ponoć ten chińczyk niezniszczalny) i 5-kę sztorcową
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.