gtifan Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 zmienilem lancuch z shimano na sram 49 podobno kompatybilny i poza tym ze przeskakuje na kasecie(ale to podobno normalne przy wymianie lancucha bez kasety) poza tym jak na przedniej przerzutce ustawie pierwszy bieg(najblizej suporu) to lancuch klinuje sie i zaplata na zebatke a chwile pozniej blokuje to stary rower zamowilem juz nowy ale ten mialbym na zime pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 28 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Piszesz że czekasz na odpowiedzi, ale przecież nie zadałeś pytania Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, chodzi o to że łańcuch spada z najmniejszej zębatki korby i blokuje się między nią a ramą? Jeżeli tak to proponuję wyciąć dosyć grube filcowe kółko i osadzić je na osi suportu między korbą a ramą. Efekt jak najbardziej zadowalający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Miałem tak samo! wymieniłem łancuch i kasetke i na starej korbie miałem taką sytuację. Na 3 blacie ok, na 2-gim przeskakiwało a na 1-wszym wciągało mi tak łancuch jak sie depnęło chodzby lekko. Wymieniłame korbę i nic takiego nie ma miejsca. Moze ustaw ogranicznik przerzutki bardziej z dala? w prawą strone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Wina zbyt zużytych zębów na najmniejszej tarczy, jak wiadomo najmniej zębów, najszybciej się zużywa tarcza. Jedyna rada - wymienić korbe albo jeździć na drugiej albo trzeciej tarczy, prawda Paviarotti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtifan Napisano 29 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 dzieki panowie krazek filcu pomogl dzieki za rade jutro wymienie kasete i bedzie ok pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.