Skocz do zawartości

[lancuch] lancuch sie klinuje o suport

gtifan

Rekomendowane odpowiedzi

zmienilem lancuch z shimano na sram 49 podobno kompatybilny i poza tym ze przeskakuje na kasecie(ale to podobno normalne przy wymianie lancucha bez kasety) poza tym jak na przedniej przerzutce ustawie pierwszy bieg(najblizej suporu) to lancuch klinuje sie i zaplata na zebatke a chwile pozniej blokuje to stary rower zamowilem juz nowy ale ten mialbym na zime pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

• Mod Team

Piszesz że czekasz na odpowiedzi, ale przecież nie zadałeś pytania :D Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, chodzi o to że łańcuch spada z najmniejszej zębatki korby i blokuje się między nią a ramą? Jeżeli tak to proponuję wyciąć dosyć grube filcowe kółko i osadzić je na osi suportu między korbą a ramą. Efekt jak najbardziej zadowalający B)

Miałem tak samo! wymieniłem łancuch i kasetke i na starej korbie miałem taką sytuację. Na 3 blacie ok, na 2-gim przeskakiwało a na 1-wszym wciągało mi tak łancuch jak sie depnęło chodzby lekko. Wymieniłame korbę i nic takiego nie ma miejsca. Moze ustaw ogranicznik przerzutki bardziej z dala? w prawą strone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...