luzak83 Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Witam, posiadam rower firmy italbike. Chciałbym go rozebrać by oddać ramę do pomalowania. Niestety nie wiem jak rozebrać amortyzator przedni. Nie ma na nim żadnego oznaczenia także nie wiem jakiego jest on producenta. Jeśli chodzi o budowę to z góry nie ma żadnych śrub, są tylko zaślepki, z dołu również nie ma żadnych mocowań. Jedynie pod gumowymi osłonami są plastikowe części zabezpieczone metalową obreczą. Nie bardzo wiem jak się zabrać za rozbiórkę no i jakie narzędzia będę potrzebował. Bardzo proszę o pomoc.
Sami12 Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 Prawdopodobnie jak zdejmiesz te zaślepki, zaswiecisz do srodka i tam bedziesz widzial śrube (jedną z jednej drugą z drugiej) No i jakims dlugim kluczek sproboj odkrecic... To nie jest amortyzator tylko.. no cos co sie smialo nazwać jako ON . No ale po co chcesz rozebrac? Nie lepiej wymontować ? Zalezy czy to jest A head czy klasyczny 1'' gwintowany
luzak83 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Napisano 3 Lipca 2014 Właśnie pod tą zaślepką nic nie ma, po prostu dziura na wylot. Sam byłem zdziwiony jak to zobaczyłem. Może to jest cześć nierozbieralna…
Sami12 Napisano 3 Lipca 2014 Napisano 3 Lipca 2014 W moim starym zoomie odkecilem ten korek, zajrzałem do środka, 30 cm od zaślepki w dół znajdowała się śruba
luzak83 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Napisano 3 Lipca 2014 Dzięki, rzeczywiście są tam śruby teraz tylko taki długi imbus potrzebuje, jaki to rozmiar, piątka?
Bartek3033 Napisano 27 Sierpnia 2014 Napisano 27 Sierpnia 2014 A po co to rozbierasz? do malowania to odkrecasz na sterach i tyle. Chyba ze golenie też oddajesz.
luzak83 Napisano 6 Września 2014 Autor Napisano 6 Września 2014 Dzieki za pomoc ale obylo sie jednak bez rozkrecania. Nadala sie dobra okazja i rower poszedl zaki jaki byl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.