kregiel Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witam, Proszę powiedzcie czy macie jakieś dobre miejscówki do mycia bike? Myjki ciśnieniowe - karchery średnio do mnie przemawiają a w domu nie mam za bardzo możliwości na większe mycie ;/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Miska z płynem i heja przed klatkę? Jak nie chcesz się sam bawić to pewnie najbliższy sklep/serwis rowerowe oferuje usługę mycia twojego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 @@kregiel, mycie karcherem lub myjką ciśnieniową to jest zło - jednak jak robiąc to właściwie nic się nie stanie. Najważniejsze to trzymać dyszę dość daleko od mytych elementów aby woda nie wbijała piasku w łożyska. Uważaj też na piasty aby nie poniszczyć delikatnych uszczelek przy osi. Sam nie myłem roweru na myjce, ale gdy już był bardzo upaćkany pojechałem i nic się nie dzieje. Po umyciu podnieś rower na wysokość ok 20 cm i puść i tak 2-3 razy aby woda z grubsza opadła. BTW. myłem samą wodą bez środka chemicznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.