Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Przerzutka przednia na rurę podsiodłową 29 mm.

Puchacz1998

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !
Posiadam starą ramę stalową, której rura podsiodłowa ma średnicę 29mm.
Chciałbym do tej ramy wstawić nową przednią przerzutkę (coś pokroju Acera/Alivio) jednak problem w tym, że nie mogę znaleźć przerzutki na taką ramę ! :verymad:
Wszystkie przerzutki są dostosowane do ramy 31-34 mm.
Czy znajdę jakąś nowszą przerzutkę Shimano na polskim rynku, która będzię pasowała do mojego roweru ? :036:
Dziękuje i pozdrawiam ! :thanks:

Napisano

Nie wiem, czy zawsze... ale wydaje mi się, że Shimano dorzuca do większości BOX'owych przerzutek, plastikowe podkładki do montażu na rurach mniejszych średnicach...

http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/przednie-przerzutki-rowerowe/obejmy-adaptery/p,adapter-przerzutki-przedniej-ksmad16m-shimano,11846.html

Znajdź interesujący Cię model, upewnij się dodatkowo u sprzedawcy i będzie okay...

Ja do XT FD-781 dostałem... ;)

Napisano

Pan w sklepie, gdzie kupowałem dał mi sporo takich obejm dodatkowych. Kup lokalnie, a dostaniesz na pewno. Tylko nie kupuj Tourney - ostatnio się z tym mierzyłem. O ile tylna nie jest taka dramatyczna do ustawienia, to przednia - szok. Takie dziadostwo, że koniec świata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...