Skocz do zawartości

[licznik] mam problem... :/

zido

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio kupiłem licznik rowerowy i na początku działał bez zarzutów... po miesiącu zaczął pokazywać prędkość tylko do 12km/h , potem do 9km/h a po resecie pokazuje do 16km/h :/

W czym Waszym zdaniem tkwi problem?? Czy to da sie jeszcze naprawić??

Napisano

JAkiś "procycle" z Lidla za 20 zł B)

Tak sie pytam czy to da sie uratować, bo nie chce obciążać Lidla kosztami :D

Napisano

Próbowałeś najprostrzych sztuczek? Jak wyjecie bateri i ustawienie od nowa. Może kabel gdzieś sie przerwał. Zresztą licznik za 20zł... wg mojej wiedzy najtańszy (działający bez zarzutów) kosztuje 50zł.

• Mod Team
Napisano

No niestety ale po takim liczniku możnabyło się spodziewać takich wybryków. Tego się nie naprawia tylko wymienia (ale absolutnie nie na taki sam).

Napisano

Zlicznikami jest tak samo jak z samochodami.

Nie można porównywać Malucha do Mercedesa, tak samo licznik za 20 zł aby chodzil jak za 80 zł B)

Jest na to rada. Zainwestuj raz a dobrze w jakiś porządny liczniczek.

W licznikach rowerowych za 20 zł z LIDEL PRICE (Lidel Szajs) wiadomo że nie wytrzyma zbyt długo. Gdyś w środku na stykach może lekkie zwarcie jest, czy coś innego.

Pozdrawiam.

Napisano

pobaw sie tak jak koledzy radzili z tym licznikiem. jak ci sie nie uda to kup najtańszy model simgy np. 506 i będziesz zadowolony koszt koło 50zł

Napisano

Witam. Nie chcę robić bałaganu więc nie zakładam nowego tematu i piszę tutaj. Mianowicie też mam problem z licznikiem tylko że bezprzewodowym. Jak jadę prędkość mam na liczniku 0,0 km/h później przeskoczy na np 9,3 km/h za chwile znowu 0/0 km/h a za chwilę 15,9 km/h , 24,1 km/h i znowu 0,0 km/h. Czy tak jest w każdym liczniku że tak skacze czy ta prędkość powinna zmieniać się płynnie? Z dystansem przebytym tak samo jade, jade nic nagle zaskoczy się zmieni później znowu nic, znowu zaskoczy zmieni się. Czy możliwe jest to że źle założyłem licznik, źle ustawiłem czy moze coś innego. A może to wina że jest za duża odległość czujnika od magnesu? Może wina kół ( obręcze mam stożkowe ) ? Z góry dzięki za okazaną pomoć. Pozdrawiam

Napisano

rafgra co to za model licznika? rds?

A co to jest ten rds ? W instrukjci obsługi ani opakowaniu nie ma nic napisane. Licznik firmy TWINS.

Napisano

Właśnie nie ma co mi zakłócić sygnału. Pogrzebałem troszkę i jest już lepiej. Tzn normalnie mi wskazuje odległość ale prędkość jak skakała tak skacze. I właśnie się zastanawiam czy we wszystkich licznikach tak jest ? Chodzi mi o to że mam na liczniku 11,3 za chwilke 14,9 km/h znowu za chwilke 12,2 km/h a nie mam co 0,1 km/h? Czy to normalne?

• Mod Team
Napisano

Z tymi licznikami Twins bywa różnie. Od wielu osób słyszałem że wariują. W bezprzewodowych często coś jest nie tak. Chociaż jeden znajomy ma go już długi czas i jest zadowolony. Zapytaj forumowicza "pyootr" bo on takiego ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...