scyzoryk Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witam.Przy serwisie amortyzatora Manitou Minute miałem nieprzyjemność złamania w pół śruby dolnej lewej goleni... Czy coś takiego można gdzieś dostać? Bo wymiana amortyzatora o jedną małą śrubę jakoś nie jest ciekawą perspektywą....Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Można dostać u dystrybutora - Velo, trzeba do nich pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Zobaczymy, jak na razie bardzo dobrze trzyma się na śrubie od siedzenia STAR'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Czyli Star miał jakieś plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Istnieją specjalne sklepy ze śrubami itp. Każdą śrubę da się dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Odwiedziłem wczoraj parę takich sklepów i w żadnym nie byli mi w stanie pomóc... Jak nie śruba z niepasującym gwintem to inna bez łba z gwintem pasującym, a taką nie dało by się tego skręcić. Dałem pod śrubę jeszcze gumowy oring. Na razie trzyma i puścić niczego nie chce. Zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać. STAR rulez! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Mój kolega również ukręcił tą śrubę, napisał do Velo i wysłali mu za friko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Wysłałem do nich już dwa maile, jak na razie żadnej odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 To ta zwykłą śruba M10/12 od sprężyny ? ja tam wstawiałem zwykłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 To jest M8/1 z łbem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Poczekaj,z Velo powinni odpisać, śruba którą ukręcił kolega była przekombinowana, ta którą mu wysłali jest pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 (edytowane) Dostałem od nich odpowiedź, że na razie nie posiadają tych śrub ale jest możliwość zamówienia przy następnej dostawie części serwisowych - ale pewnie kiedy to nastąpi tego nawet najstarsi górale niewiedzą.Dokładnie - tamta śruba nie dość, że wykonana z aluminium to jeszcze cała w środku pusta - ja rozumiem walkę o każdy gram żeby rower był jak najlżejszy, ale niech to się nie odbywa kosztem jakiś małych śrubek, którymi skręca się całość. Na razie bez problemowy jest zamiennik którym się posłużyłem, także dla przyszłych pokoleń - śruba od stara rządzi Edit: (I wcale nie jest dużo cięższa od jej poprzedniczki) Edytowane 5 Lipca 2014 przez scyzoryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 To podaj jeszcze z którego modelu Stara ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dwu-setka Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dawno temu posiadałem Stara 1142 ... sorry za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzoryk Napisano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Dostałem odpowiedź od Velo - koszt takiej śruby wyniósł by mnie 69 zł ponieważ musiałbym kupić cały zestaw części zamiennych... Za jedną śrubę która mnie interesuje tyle pieniędzy to ja dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Ciekawe, że koledze przysłali za darmo ... wideocznie teraz pytanie trafiło do bardziej chytrego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi