errwin Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Sorry paula, ale MySafety nie zabezpiecza od kradzieży a od NNW kiepsko ubezpiecza. Najśmieszniejsze jest to, że jest to produkt dla rowerzystów ale wyklucza odszkodowanie w związku z przebywaniem w terenie górskim oraz przy udziale we wszelkiego rodzaju wyścigach. Nie jest zatem niczym szczególnym a już ubezpieczenie roweru od kradzieży to kpina i naciąganie, bez komentarza pozostawię wysokość odszkodowania w stosunku do wysokości składki i realnych cen rowerów. Proponuję dalej wnikliwie analizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Trzeba popytać agenta o ubezpieczenie dla sportowca. Kwoty sięgają wysokich pułapów a składka do 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsmaster Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Suma gwarancyjna powinna być jak najwyższa ponieważ nikt z nas nie jest w stanie ocenić jaka będzie wysokość szkody. Uszkodzenia drugiego pojazdu mogą być oczywiście niewielkie - 5-10 tys, ale czy ktokolwiek zauważył, że poszkodowany mógł ponieść inne straty np. akurat jechał na podpisanie ważnej umowy/kontraktu czego z Waszej winy nie zrobił i przez to nie zarobił np. 150 tys. zł. Zgadnijcie czyj to będzie dług. No własnie. I co w sytuacji kiedy nasza suma gwarancyjna wynosi 10 tys? No, jest delikatnie mówiąc problem. Dlatego ja swoim klientom proponuje sumę minimum 100 tys. I nie ma dyskusji, że klientowi nie potrzeba. Druga sprawa to kwestia istnienia franszyzy redukcyjnej. Jeżeli nie ma możliwości wykupienia takowej to trzeba zwrócić uwagę czy jest wyrażona kwotowo czy %. Lepsza jest wyrażona kwotowo, np 100 zł w każdej szkodzie, bo wyrażenie, że wynosi np 10% odszkodowania będzie na pewno skutkowało niską składką ale nie chciałbym być w skórze klienta który spowodował szkodę np 100 tys. zł. . Wybierając produkt weźcie pod uwagę, że wiele osób z Was ma taką polisę nawet o niej nie wiedząc. Wiele osób ma polisy mieszkań/domów do których dołączone jest OC na terenie RP lub całego Świata, gdzie w OWU znajdziecie zapis, że w ramach OC w życiu prywatnym jest ubezpieczona jazda na rowerze. Więc po co dublować ubezpieczenia. Ważną rzeczą jest, aby w OWU istniał zapis, że TU ubezpiecza szkody wynikające z rażącego niedbalstwa. Bez tego zapisu TU może prawie w każdym wypadku odmówić wypłaty odszkodowania. Polisa OC w życiu prywatnym przy sumie 100 tys. zł to koszt (jeżeli osobno) około 100 zł na 4-5 osobową rodzinę. Jak się kupuje w różnych pakietach to wychodzi jeszcze taniej. Także nie warto oszczędzać, bo może nas to dużo więcej kosztować. Co do polis NW to mnie fascynują ludzie którzy wybierają sumy ubezpieczenia 5-10-15 tys. zł. To jest brak szacunku dla własnego zdrowia i życia. Ja swoim klientom doradzam minimum 30 tys. zł. Niżej nie ma sensu. Bo polisa OC - nieważne czy komunikacyjna czy w życiu prywatnym, jest dla kogoś, a NNW jest dla nas. Poza tym, w sytuacji wypadku w którym zostajemy mocno poszkodowani np 90% uszczerbku TU wypłacają podwójne świadczenie. Jak napisałem - Wasze zdrowie i życie jest najważniejsze, więc SU powinna być jak najwyższa, a że to kosztuje? No cóż, za darmo nic nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ela20110 Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 · Ukryte przez Maniak, 16 Października 2014 - spam Ukryte przez Maniak, 16 Października 2014 - spam Wszystkie osoby poszkodowane do 10.08.1997 r.wstecz proszę o pilny kontakt w sprawie odszkodowania-tel.725-943-367 pomogę lub emailowo ela.mezykowska@o2.pl Odnośnik do komentarza
paula1 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Erwin, zwątpiłam w swoją w swoją wnikliwość, ale w regulaminie MySafety czytam "W przypadku kradzieży roweru – świadczenie pieniężne", a przy poważniejszym wypadku koszty specjalistow też są nie małe widzę, że w kwestii ubezpieczania się w tej sprawie zdania są podzielone dziękuję za opinię, czytam dopiero teraz bo natłok pracy mnie powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 paula1 przepięknie zagrana rola! Natłok pracy, ale chyba przy rejestracjach na kolejnych forach (spotykamy się po raz kolejny). Ja już się temu ubezpieczeniu przyjrzałem i jego warunki są bardziej mgliste niż w PZU. Wyłudzanie pieniędzy za iluzję ochrony ubezpieczeniowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.