Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na wstępie napiszę , że nie znam się zupełnie na rowerach. Ostatnio kupiłem rower przez internet. Rower przyszedł mi chyba tydzień temu. Musiałem go poskręcac , tzn. przednie koło, kierownik, siodełko , pedały. Wszystko zrobiłem bez najmniejszych problemów. Pojeździłem nim dwa dni, normalna jazda rekreacyjna , i zauwazyłem dość widoczne "nierówności" na łańcuchu w miejscach łączeń. Gdy próbowałem go wyprostować w tych miejscach , dość ciężko mi to szło. Tak jakby ten łańcuch był na mocno sczepiony. Po chwilowej jeździe , a nawet kręceniem łańcucha było to samo. Probowałem smarować łańcuch , nic nie pomogło. Łańcuch podczas jazdy co chwilę przeskakuje i kilka ząbków , ponieważ na małej zębatce w tylnej przerzutce łańuch przez te " nierównośći" po prostu przeskakuje. W instrukcji , jest napisane o regulacji przerzutek. Nie robiłem tego , ponieważ nawet z intrukcją nie potrafiłem tego zrobić. Być może to jest powodem. Chcę się doradzić , zanim postanowie go wysłać na gwarancję , ponieważ bym musial go wysyłać w Polskę , a być może to moja wina i mi gwarancji nie uznają. Rower jest oczywiście nowy ze sklepu , tyle że zakupiony w internecie. I przepraszam za moje niefachowe słownictwo , ale wspominałem , że sie zupełnie na tym nie znam. W razie pytań , pytajcie. Bede wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi.

Napisano

i zauwazyłem dość widoczne "nierówności" na łańcuchu w miejscach łączeń. Gdy próbowałem go wyprostować w tych miejscach , dość ciężko mi to szło.

Jakie "nierówności"?

Daj najlepiej ostre zdjęcie oraz napisz jak próbowałeś to prostować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...