mlody679 Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witam, Chciałbym zakupić buty rowerowe z systemem spd. Zastanawiam się tylko jaki mają one wpływ na zdrowie, szczególnie kolana i stopy. Macie jakieś doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 serio tak trudno wpisać to czego się szuka? http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=749225849b19b700e6e0842d9a819e72&app=googlecse#gsc.tab=0&gsc.q=spd%20kolana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 @up, niestety większość nowych tematów można by tak podsumować...a co do tematu jak się wypieprzysz bo się nie wypniesz na czas, też ma to zły wpływ na zdrowie nie tylko na stopy i kolana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody679 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 spokojnie Panowie, przeczytałem kilka opinie na ten temat. ale chciałem usłyszeć kolejne z doświadczenia innych. mam problem z kolanami dlatego chciałem zaczerpnąć więcej opinii .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Jak dobrze ustawisz bloki to będzie tylko lepiej. Stopa zawsze w dobrej pozycji, naturalniejszy ruch nóg, pracują dwie naraz więc obciążenia się rozkładają. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody679 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Chyba się zdecyduje na buty spd, więc teraz zostaje mi wybrać jakie buty i jakie pedały do tego zabieram sie za wertowanie forum.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemarSportPL Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 A w jakim budżecie tak generalnie chciałbyś się zmieścic z zakupem? Jeżeli sprecyzujesz ile posiadasz to zdecydowanie łatwiej będzie doradzić już konkretny model,więc czekamy na twoją odpwoiedź na forum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody679 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 z tego co znalazłem to interesują mnie buty SHIMANO SPD SH-M088 i pedały shimano PD-M530, zestaw nieznacznie powyżej 400 zł więc jak najbardziej w moim budżecie. z tym że założyłem sobie że muszę jeszcze kilka km przejechać żeby na nie zasłużyć i nie wydać kasy w błoto(muszą być używane) nie jeżdżę dużo, amatorskie wycieczki po pracy 30 -40 km(głównie asfalt i utwardzone) 3-4 razy w tygodniu zależy jak czas pozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Jakbyś chciał to mam pedały M520 i buty Shimano SH-M087LB. Buty w stanie idealnym rozmiar 42, pedały w stanie bardzo dobrym. Tu mąż link do mojej aukcji : http://allegro.pl/giant-talon2-2013-buty-pedaly-i-komplet-letni-i4384777616.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 520 nie kupuj, weź 540. pare groszy droższe, a lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 A w czym niby sa leprze? Bo ja roznicy nie widzialem jak kupowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody679 Napisano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 z tego co się tutaj orientowałem to 520 mają plastikowe części a 540 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 - 540 nieco lżejsze jeśli ktoś liczy się z wagą a żeby dostać się do środka starczy klucz płaski 17 (a serwis prędzej czy później się przyda). Wybrałem 540 i polecam je jako że konstrukcyjnie są niemal identyczne z XT i XTR dawnych lat. - 520 nieco cięższe mimo zastosowanego plastiku no i żeby je otworzyć trzeba specjalnego "klucza" (więc co ceny pedałów dodaj cenę klucza) są tacy co otwierają je kombinerkami, kleszczami, etc - ale plastik może się wyrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody679 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 http://rowertour.com/shimano-sh-xc30-buty-czarne-spd-pd-m520-pedaly-czarne.html niestety budżet musiałem ograniczyć wiec zakupiłem taki zestaw. jak przyjdzie i przejadę troche km to dam znać co i jak heh i ile gleb było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody679 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 paczka dotarła. pierwsza przejażdżka w spd ok 30 km wszystko sprawnie o dziwo odbyło się bez przewrotki jeszcze tylko muszę dobrze ustawić bloki w lewym bucie bo trochę kolano boli może jak je lepiej dopasuje to przestanie... prawy but i noga w jak najlepszym porządku. co do jazdy to rzeczywiście jest różnica łatwiej i szybciej można się rozpędzić, zauważyłem że jazda w takim samym terenie i tym samym biegu jest wydajniejsza i szybsza w spd. jak najbardziej polecam taki zestaw(powyższy post) do jazdy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.