Skocz do zawartości

[GPS][poszukuję]GPS rowerowy który ma funkcję track back

soks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

j/w tylko tyle mi potrzeba. 

Czy holux np 245 ma takie coś? Chciałbym się zapuścić gdzieś dalej w lasku, jednak chciałbym mieć możliwość bezproblemowego powrotu. 

Czyli nagrywam ślad i chciałbym aby GPS poprowadził mnie do punktu startu.  Wiem że dowolna apka na android ma tą funkcję, ale

1. w ostrym słoncu na ekraniku mało co widać

2. Ciągła praca zje baterię w 3h (max podświetlenie)

3. Telefon w torebce BARDZO się nagrzewa - nie chciałbym uszkodzić

Chciałbym jak najtańsze rozwiązanie - wydawanie 500zł+ na garmina imo bez najmniejszego sensu

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

W holux'ie 245 nie ma funkcji żeby wyświetlał Ci ślad żeby się nim poruszać. Jest za to możliwość ustawienia/oznaczenia nazwijmy to punktu startu. Wtedy jak już się zapuścisz w las i chcesz wracać to ustawiasz cel i na wyświetlaczu pokazuje Ci jaka odległość pozostała do tego celu - zasada prosta - odległość się zmniejsza=jedziesz we właściwym kierunku, odległość się zwiększa=jedziesz w przeciwnym kierunku, odległość się nie zmienia=jedziesz w poprzek, albo.... stoisz  :)

Sam mam to urządzonko - kupione w czasach jak nie miałem jeszcze smartphona. teraz raczej już go nie używam (mogę sprzedać) - wole telefon. W lesie słońce aż tak nie przeszkadza. Nawigować też nie muszę cały czas (zerkam tylko na rozwidleniach jak nie jestem pewien gdzie jechać) a jeżeli obawiasz się o baterię to polecam raczej zainwestować w jakiś powerbank (ja mam PQI i-Power 7800) - rozwiązanie bardziej wszechstronne.

Napisano

no właśnie. Nie chce wydawać 500zł na taki bajer.  Jeśli nie ma nic tańszego to będę się bawił smartphonem. Oprogramowanie dla Androida nie zawodzi. 

Za to moja g2 ma mało wspólnego z ergonomią, kiedy jest zamknięta w torebce - włącznik z tyłu :(

No i w słoneczny dzień aż strach go trzymać na mostku -  kiedyś wyjąłem po 2h to dosłownie parzył w ręce :/

W moim przypadku użycie powerbanku też odpada - chyba ze na postojach. Topeak drybag jest szczelnie zamykana nie ma jak ładować tele.

Napisano

soks - zerknij na "Holux 260" lub Holux 260 PRO - ten ma dodatkowo ANT+

obydwa z tego co pamietam mają zapamietywanie trasy i pozniej po niej wracasz :)  Dosc tanie - znajdziesz wszedzie na necie allegro itd w okolicach 300zl nówka

przykladowy zapisany slad 

HOLUX-2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...