mattyS Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Witam, na wstępie chciałbym powiedzieć że poszukuję tanią szosę (do jakiś 800zł) w mojej okolicy(wielkopolska) / wysyłka (jeżeli dokładne zdjęcia + allegro).Spotkałem to ogłoszenie : http://olx.pl/oferta/rower-kolarzowka-CID767-ID622Xj.html#0d568bbaaePoszperałem w internecie i dowiedziałem się, że to rower z 1992 roku. Ogólnie bardzo mi się podoba. Nowe koła,mostek , te sprawy, nie wygląda tak staro.Problemem staje się rama która nie wytrzymuje na łączeniach carbonu i aluminium. - chciałbym dostać opinie od kogoś bardziej rozeznanegoPytanie do was: czy opłaca się ten rower kupić za tą cenę? Jeżeli nie, to co możecie mi zaproponować? Z góry dziękuje za pomocna zagranicznych serwisach sprzedają takie za 400 dolarów ~1200 zł, w polsce to jedyny sprzedawany w tej chwili egzeplarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Ja bym się w to nie pchał. Najlepsze są te hamulce "z górnej półki" - po co sprzedawca je tak wysoko układał, czyżby niżej nie było miejsca? Z przodu brak przełożeń, z tyłu sześciobiegowy wolnobieg, przerzutka tourney (chyba "z podłogi", skoro hamulce były z górnej półki). Za 750 zł można już kupić niezły sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Lepiej rozejrzyj się za rowerem ze stali cr-mo. Za 800zł można znaleźć ładną kolarzówkę w dobrym stanie, na dobrym osprzęcie. Rama z włókna węglowego to zawsze wielka niewiadoma, a tym bardziej w tak starej konstrukcji. Poza tym przypadkowy dobór osprzętu całkowicie dyskwalifikuje ten rower w moich oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattyS Napisano 2 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Ok, wielkie dzięki za opinie. Jednak wole nie ryzykować.Ciężko mi znaleźć coś dobrego w tej cenie. Dużo ludzi pcha te klasyki na starym osprzęcie w tych cenach (może i się nie znam na tym, ale widzę gdy coś jest starsze ode mnie )Czy taki rowerek byłby warty swej ceny? http://allegro.pl/rower-szosowy-btwin-tribon-3-i4373671022.htmlJeżeli nie, to możecie podesłać coś wartego uwagi?Mam 178 wzrostu, długość nogi 83.A może lepiej byłoby kupić jakiś starszy za te 400-500 zł? Potrzebuję rower tylko na 2 miesiące na dojazdy do szkoły od września, poza tym będzie używany max 1 raz w tygodniu. No chyba, że spodoba mi się jazda, to może być inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Mam na sprzedaż taką szosę cr-mo w bdb stanie , szybko kupiłem i szybko sprzedaję ...takie poszukiwanie dla mnie ramy idealnej - obecna oczywiście też cr-mo. Po testach wyszło mi, że w zasadzie zmian wielkich nie ma w porównaniu do dotychczasowego roweru, więc pozostaję na razie przy tym do którego jestem już przyzwyczajony. A oto rzeczona szosa, nietypowa rurka podsiodłowa , wrażenia z jazdy bardzo pozytywne, no i ten rower jest naprawdę w stanie prawie idealnym, zero jakichkolwiek luzów , dobre jakościowo komponenty http://allegro.pl/khs-16-aero-comp-szosa-cr-mo-full-shimano-600-i4389279551.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.