croowab Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Nadszedł czas aby wymienić swojego wysłużonego specializeda epic m4 z 2004 roku (bodajże). W sumie geometria ramy jak i sam rower bardzo mi pasuje ale niestety mam zgięty tylny wahacz i nie potrafię go wyprostować. Genralnie można jeździć, ale koło jest lekko przekrzywione w lewą stronę co powoduje dyskomfort w prowadzeniu. A więc do rzeczy. Mam 187cm i prawie 100kg. Rower ma służyć przeważnie do jazdy po ścieżkach utwardzonych i asfalcie (90%) ale raz do roku robię wypad w góry i generalnie tu ma ten rower się sprawdzać. Skakać z 2 metrów nie mam zamiaru ale zjazdy ścieżkami z prędkością 40km/h musi bez problemu wytrzymać i zapewnić pewność prowadzenia. Oczywiście biorę pod uwagę używki. Szkoda mi wydać 12tyś na nowy rower a przy odrobinie szczęscia można ten sam kupić za połowę lub jedną trzecią ceny. Zwłaszcza, że ludzie na zachodzie gdzie mieszkam często kupują tego typu rowery i jeżdzą nimi po asfalcie. Skłaniam się w nowszy model epica. Ale po przeczytaniu "internetów" biorę pod uwagę treka z serii fuel. Ew. mój znajomy ma do sprzedania za ok 2500pln ramę z karbony z demperem giant anthem advanced i tu się zastanawiam. Gianta nie znam kompletnie a jak to jeździ wiedział bym po zmontowaniu całości. Większość elementów mógłbym użyć z mojego obecnego epica. Cena? adekwatna. milionów nie zamierzam wydawać ale ma to być rower na następne lat 5 więc te 5tys pln mogę przeznaczyć.
croowab Napisano 2 Lipca 2014 Autor Napisano 2 Lipca 2014 Czy ktoś może ujeżdża treka fuel'a top 9 z 2010?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.