wojas79 Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 witam was, zamierzam się z kupnem nowego roweru poprzedni góral z racji wieku padł Kolega w sklepie zaproponowal mi rower firmy Author Reflex za 2200 zł, Czy to dobry wybór ? Co polecacie, może jakieś inne typy http://www.mbike.pl/Author-Reflex-2013-Rower-Crossowy-szaro-bialo-szar%284,23512,23538%29.aspx Kompletnie nie znam sie na osprzetach, nazwach itp Na co ewentualnie powinien zwrocic uwage przy wyborze i co naj wazniejsze jak dobrac odpowiedni rozmiar? Mam 185 cm, 67 kilo dosyc szczuply jestem heh, rower głównie bedzie uzywany do jazdy po miescie asfalcie, parku, lesne utwardzone drogi. Moze też dodam, że przy lekko mocniejszych wzniesieniach po prostu wysiadam i nie daje czasem rady z moim starym gratem (10 letni góral na )grubych oponach ) i tego w nowym rowerze chcialbym uniknac czy tez zminimalizowac. Dzieki za wszelka pomoc Ps. czy model 2013 i model 2014 różnią sie czyms szczegolnym jesli chodzi o osprzety i wlasciwosci czy po prostu to model wyprodukowany w tym roku a nie w zeszlym i tylko przelezal rok na magazynie
PjeseczeQ Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Reflex to dobry wybór. Rocznik 2013 ma ebon i inne malowanie.
Shiryu Napisano 2 Lipca 2014 Napisano 2 Lipca 2014 Rzeczywiście niezła opcja. Porównywalny a nieco tańszy jest Unibike Viper, ale ostatnio są straszne problemy z jego dostępnością.
wojas79 Napisano 2 Lipca 2014 Autor Napisano 2 Lipca 2014 to teraz rozmiar mam 185 cm, noga od krocza 90 geometria: http://rowery-happy.pl/images/author-2014-crossowe.jpg i takie pytanko mam , jesli kupie go w internecie to jak wyglada sprawa serwisu potem np. u mnie w miescie jest autoryzowany sklep tej sieci to wtedy tez moge go tam oddac czy nie bardzo? przymierzałem 20 ale gościu powiedział ze może byc tez 22 ale tego rozmiaru nie mieli wiec brak porwonania - czy miedzy 20 a 22 jest duża różnica?
PjeseczeQ Napisano 2 Lipca 2014 Napisano 2 Lipca 2014 Mam ~185 - w Classic'u rama 22" z zapasem na sztycy takim pół na pół prawie, bo jednak do ogranicznika wyraźnie bliżej niż dalej. Wybór oczywisty. W Compact'cie u kumpla przy ramie 20" musiałem sztycę do ogranicznika wyciągnąć praktycznie żebym się nie czuł jakbym na samym kole jechał...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.