Skocz do zawartości

[amortyzator] Nowy amortyzator do max 1000, dla ciężkiego bikera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam przedniego amorka do maksymalnie 1000 zł dla ciężkiego bikera, teraz około 115 kg, ale już 3 miesiące jestem bez roweru po wypadku, dzięki (niby najlepszemu) serwisowi w Polsce.

Przechodząc do rzeczy szukam amorka pod moją wagę, około 80-120 mm skoku, najlepiej żeby było to 100 mm i z długością bez rury sterowej w okolicach 46-49cm, żeby znacznie nie zmienił mi geometrii, wcześniej jeździłem na jakimś RST o 80 mm skoku. Amortyzator będzie głównie używany w mieście, ale dużą część swojego żywotu będzie spędzał w lasach, lub na lekkich zjazdach, raczej żadne katowanie (choć przy tej masie  :laugh:...). Wstępnie znalazłem Torę SL i solo air (czy to nie są te same wersje?) i AXON'a RLRC 2012 (przewyższa budżet o 100 zł, ale jak będzie warto to myślę, że da coś się wyskrobać). Dziękuję za pomoc.

• Mod Team

W tej cenie spokojnie idzie wyrwać jakąś nową Rebę i ten amor z czystym sumieniem można polecić, lekki, dobrze pracuje i niezawodny. Wiadomo teraz środek sezonu więc ceny się trzymają. Przy takiej wadze tak naprawdę większość normalnych amortyzatorów będzie działała bardzo dobrze, nie potrzeba tu doszukiwać się specjalnych modeli, po prostu dmuchniesz więcej luftu w sprężynę powietrzną i tyle. Oczywiście golenie 32mm obowiązkowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...