Kakadu90 Napisano 30 Czerwca 2014 Napisano 30 Czerwca 2014 Witam byłem ostatnio u dziadka i znalazłem u niego w garażu taki o to rower: Z tego co dziadek opowiadał to rower leżał w garażu dobre 15 lat dlatego taki stan(rdza,zakurzony itp). Sam napompowałem tylko koła i powietrze nie schodzi. Ale przejdźmy do rzeczy chodzi mi o to aby ktoś powiedział mi, co to jest za rower ,ile może mieć lat, skąd pochodzi itp. No i jako tradycyjny polaczek muszę się spytać ile może być warty.
alagor96 Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Wybacz, że nie odpowiem na twoje pytania, ale mogę wtrącić, że takimi rowerami faktycznie warto się czasem zainteresować. Siostra kupiła kiedyś holendra za jakieś 600-800zł, a po jakimś czasie okazało się, że siodełko jest podobnej wartości
dziobolek Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Pewnie w tym holendrze było siodło Brooks Natomiast rower ze zdjęć - IMHO coś z serii Made in CCCP
Klecko Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Zobacz co jest napisane na ramieniu (to co jest przykręcone do tylnego trójkąta obejmą i odpowiada za hamulec) Widziałem podobną kwiczkę mojego wujasa i tam był napis "ŁUCZNIK" Edit: http://img21.imageshack.us/img21/1573/p240612155301.jpg
Centek Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Jest takie forum stare rowery - jeśli chcesz rozpoznać i wycenić to chyba tam najlepiej pytać Rowerek ładny i wydaje się kompletny więc przy odrobinie włożonej pracy można z niego zrobić cacko.
Ziemko Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Zamiast się zastanawiać ile jest wart to się bierz za renowację. Na mieście widziałem paru gości którzy cruise'owali sobie takimi bicyklmi. Sam mam w domi takie dwa. Niestety uzupełnione o nowe części. Tak więc oczyść ramę, wycentruj koła, nasmaruj napęd i ciesz się zabytkiem.
Mod Team Maniak Napisano 1 Lipca 2014 Mod Team Napisano 1 Lipca 2014 Przywróciłbym mu tylko sprawność techniczną (łożyska, napęd) a wizualnie zostawił jak jest. Wg. mnie teraz ma charakter, po wypolerowaniu będzie wyglądał jak wszystkie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.